RE’STart піднімається на вершину слави

RE’STart піднімається на вершину слави

Творчі діти — гордість Козятинщини — з кузні талантів Самгородоцької музичної школи

Директор Самгородоцької музичної школи, викладач вокалу Світлана Воронова організувала групу “Рестарт”, яка стала переможцем у міжнародному конкурсі вокалу у Празі (про це ми розповідали у минулому номері під назвою Козятинські вокалісти завоювали Європу (оновлено) -можете перейти по ссилці).

У ексклюзивному інтерв’ю газеті “RIA-Козятин” вона розповіла про історію і життя цього колективу.

Відео дня

— Коли народилась ця відома в районі та вже і світі співоча група?

— Учасники самі організувалися. Кістяк групи — Олексій Пугач (з Михайлина) і Данило Щєтінін (з Широкої Греблі). Це два гітаристи, однокласники, які до мене прийшли в минулому році у вересні з проханням підготувати їх до вступу в педучилище, мовляв, вирішили себе присвятити музиці. Я послухала їх, дивлюся — хлопці такі класні. Вони горять! Бракувало тільки професіоналізму. І згодом вони виборювали перші місця, Гран-прі Всеукраїнських конкурсів. У лютому 2018 року зайняли призове місце на міжнародному конкурсі у Прилуках "Мистецькі барви".

— Їм було по скільки років, коли прийшли до вас?

— 14 років. І гурт, і назва (RE’STart), це діяльність Олексія Пугача. Він сам пише пісні. На даний час в нього є 32 власні пісні. Записали поки що на студії завдяки спонсорам лише три. Олексій співає з дитинства. Для Данила — це було  в новину. Ми почали трохи міняти формат. Додали одну дитину. Не підійшла. Додали другу. Хотілося, щоб вони зійшлися як у голосових відношеннях, так і характерами. Щоб вони один одного доповнювали, щоб вони енергійно один одного перекривали в позитивній динаміці. Спочатку я додала Дар’ю Гладишко (з Зозуленець). Це моя вокалістка. Шикарна дівчинка з потужним голосом

— Дар’я Гладишко — ваша учениця?

— Так, зараз навчається в музичній школі. І вона енергійна, дуже весела. Почала хлопців розворушувати і вони стали більш один одного доповнювати. Вони їй додали трохи лірики, вона їм — драйву. Літом ми почали міняти формат. Не можна стояти на місці, треба завжди щось придумувати краще і краще, щось додавати. Саме влітку до нас приєднався Ілля Котовський. Він приїхав з Києва до бабусі і дідуся в гості у Збараж.

— Ілля Котовський перезавантажив групу?

— Потрапив на репетицію і виявив бажання доповнити гурт.

Він грає на бас-гітарі. Він влився в колектив, ніби все життя був з нами. Усі концерти тепер їх було четверо. Зараз він навчається в Америці. Їхав з бажанням повернутися літом і знову приєднатися до колективу. Для нас це був крок назад, бо ми вже звикли до формату з бас-гітаристом. Думали зробити формат “Тріо Мареничів”. Для цього взяли до себе нову співачку.

— Це Євгенія Лукасевич?

— Так. І зараз у нас формат, з яким приїхали на міжнародний конкурс. Навіть члени журі помітили особливість гурту: “Ми завжди спостерігали за учасниками. Було так цікаво, вони, де знайшли куточок, там і співали, де знайшли місцечко, там і грали. Дуже приємно було спостерігати, як вони дивляться один на одного, що просто не віриться, що колектив може бути таким добротним, таким згуртованим. Вони один одного підтримують”.

— Як потрапили на міжнародний конкурс?

— Після перемоги на Всеукраїнському конкурсі в Житомирі, нам запропонували піднятися на вищий рівень і спробувати себе на міжнародному конкурсі. Вибір був: або Париж, або Прага. Вирішили їхати в Чехію. Усе літо давали концерти скрізь, щоб нас побачили і зацікавлені спонсори оплатили поїздку. І спонсор знайшовся, але гроші були передані на термінове лікування 4-річної дівчинки. Життя дитини важливіше, а конкурси ще будуть…

— І хто став спонсором?

— Наш Ілля Ілля Котовський.

Уявіть собі, хлопчина проплатив 2 пісні, записати на студії для Олексія Пугача і вирішив проспонсорувати більшу частину грошей на поїздку. І тільки завдяки цьому ми могли поїхати. Всесвіт все бачить, земля кругла. Віддавай добро і воно повертається по колу. Він був єдиним спонсором на міжнародному конкурсі.

На фото Ілля Котовський під час виконання пісні

 

— І який результат?

— Виграли Гран-прі конкурсу!

— Які у вас плани на майбутнє?

— Зараз готуємося до виступу у Вінниці та до участі у професійному конкурсі 16+, де конкурсантами виступають викладачі та студенти музичних вузів. Хлопцям по 15 років, але їм дозволили випробувати себе. Подивимось. Наберемося досвіду. Відчуємо атмосферу.

— Це вперше у Вас учні досягають таких вершин?

— Ні. Всесвіт мені завжди дає дітей, щоб я тяжко не плакала за кимось одним... Єлизавета Розізнана. Вона так само виграла Гран-прі і брала участь в “Голосі України”. Вона також з Широкої Греблі. Ми вибороли з нею поїздку в Туреччину на тиждень від 1+1, відпочивали. Як приїжджали кудись на міжнародні конкурси — обов’язково вигравали Гран-прі.

— Де зараз Єлизавета Розізнана?

— У Самгородоцькій музшколі працює вчителькою. Вона закінчила музичне училище Леонтовича. Вчилася вона в Городинського, якому, ось недавно, дали народного артиста України. Це дуже талановита співачка, і я сподіваюсь, що її голос постійно будемо чути на концертах.

— Яка допомога від районної влади таким талановитим дітям?

— У цьому році відділ культури і туризму, завдяки начальнику Володимиру Валентиновичу Воронову, надасть на рік гурту “Рестарт” стипендії.

— Ще є чиновники, які опікуються колективом?

— Так, це наш нардеп. Петро Юрчишин виділив 50 тисяч гривень на студійну апаратуру.

Ми зробимо свою студію і самі себе будемо записувати. У наших планах — накінець записати Олексію альбом з його піснями. Бо в Києві по радіо його крутять і нас вітали там на радіо. Козятинське радіо відмовило, на жаль. Ці пісні з дуже мудрими словами. Хто його з музикантів слухає, кажуть, що взагалі ні в які рамки не вписується. Ні вірші, ні музика ні на що не схожі.

— Як почуваєтесь сьогодні?

— Щаслива, що дуже гармонійний ансамбль вийшов. У Дані природній академічний голос, тому багато часу ми приділяємо, щоб було гарне співзвуччя естрадного голосу Олексія та академічного голосу Дані. Тому голоси естрадний Даші та академічний Жені дуже гармонійно доповнюють хлопців. Гурт в перекладі з англійської зветься "перезавантаження". Певно, через це ми постійно перезавантажуємось, шукаємо нові форми та цікаві формати.

Від редакції: А ось деякі відео виступів з архіву Світлани Воронової

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віра

    Бажаю досягнення нових висот!!!
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up