Такі різні результати дитячого відпочинку

Такі різні результати дитячого відпочинку
Братик з сестрою після табору відпочинку опинилися в лікарні

Не добули діти Олени Філіної на оздоровленні у вінницькому таборі “Колос”. Причиною стало різке погіршення здоров’я її 8-річного Матвія, 9-річного Сашка та 11-річної Аліни. Багатодітна мати залишилася дуже не задоволена умовами перебування в цьому таборі її дітей та ставленням вихователів до виконання своїх обов’язків (навіювання дітям страху про маніяка, блювання після прийняття їжі). На другий день лікування їй довелося вже витратити на медпрепарати 700 грн!

— Діти поступили 30 липня з високою температурою, — розповіла газеті “RIA-Козятин” завідувачка дитячого відділення Козятинської ЦРЛ Тетяна Петричко. — Їх оглянув черговий лікар. У обох діагностували лакунарну ангіну. Зараз самопочуття пацієнтів задовільне. У стаціонарі вони будуть знаходитися приблизно 5 діб. Ми призначили їм антибіотик.

Тетяна Миколаївна наголосила, що тим батькам, які не мають змоги оплатити лікування, лікарня за заявою надає безкоштовні ліки. Що і було зроблено по відношенню до цієї багатодітної родини.

Директор табору “Колос” Максим Пуздимір, прокоментува газеті “RIA-Козятин” ситуацію про відпочинок дітей у його закладі.

Відео дня

— У нас, коли хворіють діти, якщо температура невелика, то надаємо першу допомогу, — каже Максим Миколайович. — Якщо підвищується, ми відправляємо в лікарню разом з вихователем, викликаємо батьків, щоб вони далі займалися своїми дітьми. Доставка дитини в лікарню — це не питання. Коли батьки пишуть заяву, що забирають дитину, повинні повідомити, якщо потребують доставки. У нас є автомобіль, або ж викликаємо карету швидкої. До нас з цим питанням ніхто не звертався. І тим більше в цьому випадку дитину потрібно було везти в обласну лікарню. Епідемії в таборі немає. З 320 дітей захворіло лише декілька.

Відносно “відношення вихователів до виконання своїх обов’язків”, пан директор повідомив, що маніяка в їх таборі не було. Ця тема була навіяна внаслідок дитячих вечірніх посиденьок, коли вони один одному розповідають жахітливі історії (пригадались свої табори відпочинку). Відносно блювоти у дітей, це результат, за словами директора, приїздів батьків на вихідні, коли вони привозять своїм чадам різні тістечка та тортики. У таборі — жорсткий контроль за приготуванням їжі та харчуванням дітей.  

У вівторок, 1 серпня, повернулися з відпочинку у Трускавецькому таборі одна з груп дітей міста. Приємно чути позитивні відгуки батьків багатодітних сімей.

— Мої двоє діток повернулися дуже в гарному настрої, — розповів газеті Валерій Юрчук. — Відпочинок сподобався. Ми з дружиною вдячні організаторам — відділу у справах дітей Козятинської міської ради.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up