Тільки в масках і тільки сидячі місця: на села району пустили автобуси

Тільки в масках і тільки сидячі місця: на села району пустили автобуси
  • З понеділка, 25 травня, у Козятинському районі відновилися пасажирські перевезення. Таке рішення прийняли у п’ятницю, 22 травня, на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій козятинської РДА.
  • Автобуси курсують за раніше встановленим графіком. Але для перевізників, водіїв та працівників автостанції існує ряд рекомендацій та обмежень.
  • Найголовніші — дотримання карантинних обмежень, таких як масковий режим, дезінфекція транспорту та дистанція між пасажирами.
  • Чи всі перевізники погодилися на такі умови та чи подорожчають квитки на сільські автобуси — дізнавалися наші журналісти

За словами головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Світлани Мартинової, наразі всі перевізники відновили пасажирські перевезення

— З сьогоднішнього дня пішли всі рейсові автобуси. — каже Світлана Мартинова. — Ціна квитка залишається незмінною, тобто такою, яка була до введення карантину. На комісії затвердили протокол, з рядом рекомендацій, які повинні дотримуватися і перевізники, і водії, і працівники автостанції. 

Зокрема, забороняється перевозити пасажирів без захисних масок чи респіраторів, їх кількість не має перевищувати кількості сидячих місць. Також, перед кожним  рейсом водії мають робити вологе прибирання транспорту з дезінфікуючими засобами.

Відео дня

У кожному транспортному засобі повинно бути забезпечено відповідне провітрювання та інформування пасажирів про заходи профілактики COVID-19. Перевізникам радять, за можливості, біля вхідних дверей транспортного засобу розмістити спиртовмісні антисептики з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту.

Це ж стосується і автостанцій. Там теж повинні бути організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Дозволяється одночасне перебування в приміщенні автостанції не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування пасажирів. Робота залів очікування рейсів не дозволяється.

За порушення карантинних правил перевізник, працівники автостанції, водії та пасажири несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством.

— Автомобільний перевізник, у разі потреби, погоджує зміни розклади руху на період дії карантину із відповідним організатором пасажирських перевезень відповідних автобусних маршрутах,— продовжує Світлана Мартинова. — Дотримання вищевказаних рекомендацій контролюватиме поліція. 

Нагадаємо:

Вже їздить "двійка", але з обмеженнями. Як працює міський транспорт?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валера Лазар

    Коли і в які села?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up