Треба йти вулицею Склярова – візьміть з собою бахіли

Треба йти вулицею Склярова – візьміть з собою бахіли
На вулиці Склярова тонуть в болоті школярі

Коли ми 16 січня були по роботі біля водокачки, помітили чоловіка, у якого на черевиках були одягнені бахіли. Воно й не дивно. Пройти вулицею Склярова і не забруднити взуття практично неможливо.

Ми вже якось звикли, що бахіли одягають в лікарнях, стоматологічних центрах, поліклініках. Жодних нормативних документів які зобов’язують пацієнтів і відвідувачів лікарні носити бахіли, немає. Тільки доказувати свою правоту в медичному закладі мало кому хочеться. Купив ті бахіли та й пішов куди треба. А щоб ходили в бахілах по вулиці, це щось правда нове. Люди одягають целофанове взуття за власної ініціативи.

— Так не тільки я хожу. Крім мене є ще люди, що ходять через це болото в бахілах. Кому хочеться прийти за місцем призначення в брудному взутті? – говорить пан Микола. – Тут була б нормальна дорога якби минулого року не завезли сюди глину. Вона розкисла і ходимо тепер по болоті. Сюди потрібно висипати пару причепів мілкого щебню та покрити його гранвідсівом, тоді це буде дорога, на яку не потрібні будуть бахіли, – підсумував співрозмовник.

Відео дня

Пенсіонерка Анна Петрівна каже, що кожен день ходить цією дорогою в лікарню.

– Яка дорога – самі бачите. Ми її не зробимо. Треба до влади звертатися, – говорить жінка.

Пані Валентина порадила, що краще йти біля дерев, там болота менше.

– Такою дорога стала десь півтора року тому, коли землі накидали, – каже жінка. – Наші сусіди проявили ініціативу, хотіли зібрати гроші та висипати цей кусочок дороги. Тільки далі балачок справа не пішла. 

А чому зірвалися такі плани? – запитуємо.

— Люди кажуть: чому ми маємо латати дорогу, яка далеко від наших будинків? Хай  ремонтують ті, хто її автівками до такого стану довів. 

З пані Наталкою, що в цей день мала поїздку до Житомира ми не тільки поспілкувалися, а й трохи пройшлися. Вона також на взуття бахіли начепила. А потім їх довелося до першого сміттєвого бака  в руці нести. 

Пан Олександр розповів, які він мав проблеми, коли віз своє чадо в дитячому візочку. 

– Їду, колеса болотом заліпилися, хочу їхати рівно та виходило ніби  фігурне водіння дитячим візочком здаю, – розповів чоловік.

Пані Тетяна розповіла, що через болото, найбільше мороки мають батьки учнів.

– Проводимо дітей до провулку Лікарняного. Коли льоду не було  старші учні самі в водокачці взуття до більш-менш нормального стану приводили. Тепер коли на воді крига, багато школярів щоб не забруднити взуття навіть мокроступи застосовують, – каже жінка. 

Може до Водохреща зміниться погода. Може підмерзне, чи вигляне сонечко і підсохне дорога. А якщо буде з плюсом і похмуре небо — без бахіл на вулиці Склярова не обійтись.

   

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катя

    Коли вели світло в магазин фора перерили вулицю Склярова від лікарні  до водокачки даже в людей ніхто не питали  потім приїхало начальство і закрили людям рот розрили кинули кабель і засипали. Потім пішли дожді і пішло болото обіцяли світло зробити так і не зробили темно болото  ідеш додому приходиш вся в болоті. Нашому мерові постать на людей він тільки думає про себе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:33 Повідомили, які автобуси їздитимуть у нашій громаді у Провідну неділю 17:04 Масштабна пожежа: показали фото, як рятувальники боролися з наслідками атаки на Вінниччину photo_camera 16:10 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 15:07 Переселенка з Генічеська викладає живопис у музичній школі Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:09 Козятинські «Сірі вовки» представили наш район на змаганнях з волейболу та вибороли «бронзу» photo_camera 13:56 «Ми на мить забули про війну» 13:00 Самгородоцька «Блискавка» завітала до козятинських рятувальників photo_camera 12:14 Рушники, вишиті у скандинавській техніці, писанки та старі листівки — що цікавого на виставці в Музеї photo_camera 11:40 У вечірні години можливі відключення електроенергії по всій Україні 10:05 У Козятинському ЦНАПі можна подати заяву на допомогу у зв'язку з інвалідністю внаслідок війни 09:18 Сьогодні, 8 травня в Україні День пам'яті та примирення 08:30 Під час ракетної атаки у Вінницькій області є влучання. Постраждав об'єкт критичної інфраструктури 08:07 «Футбол у нас є. Щодо фінансування, то надіємося, що воно буде»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up