У салі більше користі, ніж в оливковій олії

У салі більше користі, ніж в оливковій олії

Нове відкриття вчених

Скільки років дієтологи і лікарі нас переконували, що рослинні масла корисніше тваринних жирів? Виявилося, це зовсім не так!

Вчені зробили вражаюче відкриття. Свиняче сало не тільки можна, а й потрібно включати в раціон, особливо в холодну пору року. Більш того, за твердженням експертів, для організму воно набагато корисніше, ніж розрекламована оливкова олія!

А ті упередження, які стійко проникали в нашу свідомість, повністю не мають під собою підстави.

Відео дня
Міф 1. Це чистий жир
Правда. Але натуральний, що не ГМО, повністю засвоюється і перетворюється в енергію, а не в сантиметри на талії. Та й скільки того сала можна з'їсти за раз ?!

Міф 2. Це суцільний холестерин
Неправда. Холестерин є в салі, але його не так вже й багато (в дієтичному м'ясі більше). Для прикладу: яловича печінка містить до 400 мг, а сало - не більш 100 мг. Але ж без холестерину жити неможливо - завдяки йому утворюються клітини крові, а також, він входить до складу клітинних мембран.

 

Міф 3. Від сала зайву вагу Ні. Хоча калорійність сала досить висока - 770 ккал на 100 грамів, але більше ви і не з'їсте, зате почуття ситості залишиться надовго, так як це так звана «довга калорійність» - головний постачальник енергії. Добова норма сала - до 80 м

 

Міф 4. Сало і хліб несумісні Неправда! Скибочку сала з житнім хлібом, та ще з часником - відмінний перекус, а ще - профілактика багатьох захворювань.

Міф 5. На салі не можна готувати, особливо смажити

Неправда! Вчені англійської Університету Де Монтфорт стверджують, що при витоплюванні сала ніколи не утворюються речовини-канцерогени, що викликають рак. А ось при нагріванні всіх видів рослинних олій - це відбувається.

І на останок. А ви знаєте, що свіже або солоне сало в поєднанні з овочами входить до складу багатьох дієт? Американські дієтологи буквально змушують своїх пацієнтів включати цей продукт в раціон.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:27 Розшукують 39-річного Олександра Ігнатова. Чоловік причетний до криміналу 17:00 Нарили асфальту так, що тепер неможливо проїхати — почали ремонт на Степана Бандери photo_camera 16:18 Поради від поліцейських, як вберегти свій меседжер від шахраїв 16:05 Стоматології Козятина: де отримати якісні послуги? (партнерський проєкт) Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:30 «Усі козятинські самшити пропадають від вогнівки» 14:20 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 13:22 В пам'ять про Героя Дмитра Степанюка відкрили меморіальну дошку та посадили калину photo_camera 12:12 Дружно готували піцу з волонтерами з різних куточків України photo_camera 10:38 В Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію 09:20 Кредитна історія що це та як виправити кредитну історію (Новини компаній) 09:15 Вона — реабілітолог, а він — воїн ЗСУ: зворушлива історія кохання Марії та Євгена 08:26 Перша тисяча пакетів зі смачними голубцями від махнівських господинь поїхала на фронт 20:33 Повідомили, які автобуси їздитимуть у нашій громаді у Провідну неділю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up