У водія швидкої болить душа і серце плаче

У водія швидкої болить душа і серце плаче

Про сільську медицину

Опустили сільську медицину на грань знищення. У селах медицина вмерла і не відомо, коли відродиться, адже тримається лише там, де медсестри-фельдшера-пенсіонери. Але навіть і вони відмовляються працювати. Некомплект в районі 50 на 50. Причина — відсутність побутових умов для праці. Мізерна оплата. Повне відчуження і сприяння від влади. Необхідне кардинальне втручання громади! Так як голови сільських рад самоусунулись, створюючи власний комфорт, не відстоюють інтереси громади. Брешуть, як Рябко на цепку, якому дають їсти, коли він себе покаже.

Самоусунення від проблеми множиться смертями від банальної причини: немає кому надати первинну медичну допомогу. Плюси від такої влади лише у осіб, що надають ритуальні послуги.

Ось такий вийшов діалог з водієм однієї карети швидкої допомоги.

Відео дня

— Скільки разів виїжджали на виклики в минулому місяці?

— 27 разів був на районі. Із них сім разів взагалі не за призначенням. 9 разів реально надали допомогу. Усі інші випадки — це констатація смерті. Ось така арифметика.

— Рошифруйте “не за призначенням”, це що?

— Завезти чиюсь дупу чиновника кудись там. Взятки чиновникам до дому. Дуже часто навіть тим, що не працюють в медицині. Ось така праця. Буду звільнятись. Так працювати не можливо. Так зможе жити лише п’яний або наркоман психічно-хворий, екстремал. Он вже вкрали “Опель” для сімейної медицини... Це як назвати? Покращення медицини на селі?

— То хто залишився в селі в сфері медицини?

— Мужні жінки передпенсійного віку. Виховані за радянщини. Це гарні спеціалісти. Покинуті напризволяще владою. З неймовірно чуйним серцем. Прикро, що так сталось на селі. Я вважаю це трагедією.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вова Полічков

    Невже це так?!!Не розхитуйте човна ,бо щурів  нудить!
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up