Війна постукалася в домівки козятинчан

Війна постукалася в домівки козятинчан

Близько 22 години ночі 26 вересня підірвали найбільший склад боєприпасів ЗСУ в Калинівці

Такою далекою та звичною здавалася для всіх війна з російським агресором на сході України. Цієї ночі вона докотилась і до мешканців Вінниччини і постукалася в наші домівки. Свідомі люди максимально включились та почали допомагати в евакуації жителів.

Близько 22 години ночі атакували та підірвали найбільший склад боєприпасів ЗСУ в Калинівці. Почали рватися снаряди, розлітатися боєприпаси! Салют Порошенку? Адже цього дня він святкував свій 52-ий день народження і по телебаченню крутили ролик з поздоровленням від щасливої його родини…

Склад боєприпасів Збройних сил України в Калинівці знаходиться за 20 кілометрів від Вінниці та за 37 км від Козятина. Вибухи були чути навіть у Козятині з помітним розлітанням боєприпасів після вибухів та заревом. Склад у Калинівці має загальну площу понад 1000 гектарів і забитий боєприпасами різних типів. Сховище відкрите, норми завантаження складу перевищені в кілька разів. Повторилася трагедія Балаклеї і Сватове. Нагадаю, 22 вересня був знищений склад ОТУ «Маріуполь» в Новоянісоловке. Зараз вибухає Калинівка. Ворог продовжує завдавати ударів по військовій інфраструктурі України. Ця катастрофа позбавляє нас величезних запасів боєприпасів. Це важкий удар по обороноздатності України, який вимагає надзвичайних заходів і рішень. На жаль, забезпечити безпеку наших запасів боєприпасів не виходить, незважаючи на виділення в цьому році понад 300 мільйонів гривень, численні комісії, інспекції, перевірки і звіти.

Відео дня

За вибух у Сватове зняли з посад купу неугодних і непричетних, за вибух у Балаклії, де була очевидна вина керівництва Генштабу, не зняли нікого. Сьогодні вибухнув четвертий склад за два роки - він був одним із стратегічних. Таким чином Путін вирішив принести свої поздоровлення в цей день нашому президенту?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up