Яке будемо дивитись телебачення

Яке будемо дивитись телебачення
Батьки Богдана розповіли, що обрали інтернет-телебачення
  • Вибір. Кодування каналів відтермінували до 28 січня. Чому? Причину перенесення дати медіагрупи пояснюють тим, що офіційні супутникові оператори не встигають підключити до своїх послуг усіх охочих. Адже зараз відбувається стрімке зростання інформаційних запитів від українців щодо кодування, а попит на підключення до послуги суттєво перевищує пропозицію.
  • Що про це кажуть козятинчани та яке вони обирають телебачення?

Нагадаємо, що для любителів посидіти перед телевізором цей рік є переломним. Особливо для тих, в кого підключене супутникове телебачення.

Адже практично всі українські супутникові популярні телеканали закодують. І набридлива картинка з написом «Увага. Це повідомлення саме для тебе...» у найвідповідальніші миті перегляду кінофільму чи телепередачі, постійно про це нагадувала. От тільки спочатку кодувати мали 20 січня, а потім відтермінували до 28.

Відео дня

Більшість тарілок, як і раніше, зможуть приймати сигнал, а ось тюнер – ні. Саме його і потрібно замінити. Приставку потрібно активувати, звернувшись до колл-центру офіційного оператора супутникового ТБ. А от власники тюнерів Т2 й надалі безкоштовно дивитимуться телепередачі. Принаймні, так обіцяють.

Про такі зміни у медіа вже багато говорили та писали. Як з цим у Козятині — дізнавалися наші журналісти.

Пенсіонерка пані Людмила дивилася улюблені серіали через супутник. Заміну тюнера відтягувала до останнього, адже все впирається в гроші. Таке задоволення не з дешевих. До того ж, коли жінка дізналася, що російські канали не закодують, взагалі не хотіла нічого змінювати. Попри те, що до країни-агресора вона ставиться негативно. Логіка тут проста: «Навіщо платити, якщо можна дивитися безкоштовно». Та рідні все ж переконали жінку і порадили підключитись до одного із кол-центру супутникового телебачення. Покупка тюнера та установка обійшлася козятинчанці 1500 гривень. Плюс, за транслювання каналів щомісяця пані Галина платитиме по 50 гривень.

Питанням, що поставити, аби дивитися телевізор, задалася і пані Ольга з Блажіївки. Ніяк не могла визначитись, що обрати. І щоб дешевше, і щоб ловив сигнал. Зрештою визначилась. Поставила Т2.

— В нас у селі в багатьох мешканців Т2, — розповідає пані Ольга. — У когось ловить всі канали, в когось і зовсім сигнал відсутній. Тож я хвилювалася і не знала, що робити. Нам пропонували тарілку залишити, а поміняти тюнера. Та коли дізналась, що там стоїть обов’язкова щомісячна оплата, відмовилась. Бо зараз, наприклад, ціна 80 гривень, а де гарантія, що її не піднімуть? Але все ж ризикнула і придбала Т2.

Антена, телевізійний кабель та тюнер жінці обійшлися трохи більше тисячі гривень. При підключені, поки що, з 30 обіцяних каналів ловить 24. За словами жінки, їх більше і не потрібно.

У Козятині ж серед опитаних молодих сімей, більшість обрали так зване «інтернет телебачення». Це зручно та доступно. Адже сучасні телевізори мають вже вбудований доступ до інтернет-мережі — Smart TV. Це така собі сучасна комп'ютерна система, яка інтегрується в телевізорі і, найчастіше, допускає установку додаткових додатків та послуг. Пристрій працює на операційній системі, відкриваючи великі можливості для розробників додатків. Якщо ж телевізор більш старішої моделі, то приставку Smart TV можна придбати окремо. Її ціна коливається від 400 до 1000 гривень. Налаштувавши самостійно або ж за допомогою майстрів плейлист, відкривається понад 300 різних каналів, які поділені пакетами. Наприклад, спорт, телефільми, дитячий світ, наука, природа і так далі.

Отож, вибір залишається за вами!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up