Йде похолодання: правила пожежної безпеки в осінньо-зимовий період

Йде похолодання: правила пожежної безпеки в осінньо-зимовий період
  • Синоптики до кінця наступного тижня передають похолодання до нічних -6 градусів.
  • Нагадуємо, правила пожежної безпеки, які допоможуть вберегти себе та рідних.

Як інформують рятувальники Вінниччини, у осінньо-зимовий період виникає більше половини всіх пожеж.

Недотримання правил пожежної безпеки може призвести до трагічних наслідків. У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте по номеру 101. 

У ДСНС поділилися порадами та правилами пожежної безпеки в осінньо-зимовий період. Ознайомтеся з ними, аби не сталося біди.

Відео дня

А щоб не стати жертвою пожежі та вберегти себе і своїх близьких потрібно дотримуватись наступних правил:

  • Не варто використовувати для обігріву приміщень несертифіковані й саморобні нагрівальні прилади та газові кухонні плити;
  • У разі використання обігрівальних приладів потрібно прослідкувати, щоб вони були встановлені таким чином, аби уникнути перекидання та обмежити доступ дітей до цих приладів;
  • Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м;
  • Не можна залишати без нагляду увімкнені в електромережу телевізори, праски, електрообігрівачі;
  • Не варто застосувати саморобні некалібровані плавкі вставки в запобіжниках електричного струму;
  • Не варто спалювати сміття і рослинні залишки та залишати недопалки та сірники на сухій трав’яній підстилці;
  • Не можна розводити багаття біля лісової зони, в полях, у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;
  • Не можна залишати багаття без нагляду;
  • Не можна дозволяти дітям бавитись біля багаття, також варто тримати запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недосяжних для них місцях.

Днями пожежно-профілактичні відпрацювання житлового сектору бійці ДСНС провели в Літинській, Глуховецькій, Тростянецькій, Тульчинській, Барській та Студенянській територіальних громадах.

— Основними причинами виникнення пожеж в осінньо-зимовий період є порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення та несправність електропобутових приладів. В переважній більшості винуватці лиха — самі люди. Їх необережність у поводженні з вогнем у побуті, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки і призводить до пожеж та трагічних наслідків, — зазначають у ДСНС. — Саме тому, з метою запобігання надзвичайним подіям в населених пунктах області, рятувальники Вінниччини спільно із представниками різних відомств постійно проводять превентивну роботу. Під час подвірних обходів ДСНС-сівці вказували власникам на порушення правил пожежної безпеки в їхніх оселях та розповідали, як усунути несправності. У ході спілкування фахівці ДСНС нагадали селянам правила поведінки з електрообігрівальними та газовими приладами, а також, як уберегтися від пожеж під час експлуатації пічного опалення.

У Козятині 19 жовтня, нагадаємо, стартував опалювальний сезон.

До речі, в Україні запрацював державний інтернет-магазин продажу дров для населення «ДроваЄ». Деталі та як скористатися сервісом за посиланням.

Відзначимо, що з понеділка, 14 листопада, у Козятині передають нічні 0, а до кінця тижня температура опуститься до -6. Яку погоду чекати козятинчанам на вихідні дізнавайтеся за посиланням.

 

Читайте також:

П’ять котелень вже гріють ліцеї Козятина, шосту — ще не запустили. Які прогнози?

Важка зима: у Мінрегіоні зібрали важливі поради для громадян, як підготуватись до зими

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up