Зустріч зі співочими серцями

Зустріч зі співочими серцями
Колектив «Горлиця» (с. Сигнал) з ведучими заходів художньої самодіяльності Андрієм Нестеренко та Анастасією Пинчук

Сигнальську “Горлицю” одягнув колись Катеринчук

Колектив народної творчості “Горлиця” об’єднує жінок з села Сигнал та Татусівки. Засновниці хору — директор Будинку культури села Сигнал Людмила Заремблюк та завідувачка бібліотеки Лариса Мельник.

—  Жінки Сигналу та Татусівки давно хотіли зібрати пісенний колектив, — розповідає пані Людмила. — Шість років тому ми з Ларисою Мельник створили з творчими місцевими жительками хор “Горлиця”. Співаємо стрілецькі, українські народні й навіть естрадні пісні. Як акапельно, так й під музику. Наш художній керівник Борис Сичевський акомпанує на баяні, підбирає фонограму.

Зараз колектив складається з одинадцяти учасниць. Це Тетяна Гайдучок, Олена Березівська та Надія Салацька з Титусівки, Людмила Комарівська, Євгенія Жуківська, Оксана Міщенко, Катерина Чубатюк, Ольга Яценко, Ніна Дем’янчук, Людмила Заремблюк, Лариса Мельник — з Сигнала. Найстаршій учасниці хору 62 роки, наймолодшій — 30. Ще є постійні ведучі — Андрій Нестеренко і Анастасія Пинчук.

Відео дня

— Репетиції у нас відбувають у приміщенні Будинку культури та у бібліотеці три рази на тиждень, — каже пані Людмила. — Виступаємо ми майже на всі свята у Сигналі та інших селах району. 22 травня в Сокільці буде святковий концерт до Дня села. Запрошуємо на наш виступ!

Раніше учасниці хору виступали в своїй повсякденній одежі. Але пані Людмила звернулась до депутата ВР Миколи Катеринчука і попросила посприяти покращенню сценічного образу учасниць “Горлиці”. Пан Катеринчук із задоволення побував на виступі талановитих співачок, зняв співи на відеокамеру й пообіцяв допомогти у придбанні костюмів. І стримав слово. За що співачки йому дуже вдячні.

Ще при клубі села Сигнал, крім “Горлиці” є гуртки юнацького читання під керівництвом Лариси Мельник та сольного співу, який веде Людмила Заремблюк. У планах ще багато цікавих змін та нововведень.

За словами завклубу, “Горлиця” з радістю прийме до свого колективу нових учасників: жінок й чоловіків будь-якого віку, які люблять народний спів.

Зі своїм художнім керівником  Борисом Сичевським

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up