Атракціон небаченої щедрості від міського голови

Атракціон небаченої щедрості від міського голови

До чого ж послідовний пан Пузир у діях, які не роблять честі ні йому, ні його оточенню!  Цього разу у рамках просвітництва для громади ми торкнемося теми привітань на день народження.

Переважна більшість городян не знає, що за законом міська влада зобов’язана оприлюднювати свої документи. Це нібито має забезпечити прозорість у діях чиновників. Тобто, рішення влади, у нашому випадку міської, мають бути такі ж прозорі, як рідина, «цілющі» властивості якої, як подейкують злі язики, дуже до вподоби першій особі міста. Я про воду з крана, а ви про що подумали?

А ось те, про що ви подумали, порядними людьми вживається з приводу. У нас же міський голова порядний? Ну хто б сумнівався! А ще до фіга щедрий за наші з вами гроші, правда, для окремих громадян. Як добрий фей, він дбає, щоб у кращих з них на день народження (чим не привід?) була копійка на остограмлення (не виключено, що в його компанії). Не вірите? Не пожалійте часу, зайдіть на сайт міської ради і в розділі «Документи міськради» знайдіть розпорядження міського голови, серед яких рясніють заголовки «Про відзначення...» Ви не уявляєте, скільки цікавого чекає на вас! Я б особисто проставився тим, хто зобов’язав  владу публікувати такі документи!

Отже, скільки коштує привітання міського голови і хто ті щасливці, що його отримують?

Відео дня

Практика привітань заслужених людей до ювілейних дат з виплатою грошової винагороди з місцевого бюджету сама по собі не має нічого осудливого. Чинними нормативними актами унормовано поняття «ювілей», який вперше дозволяє відзначити людину в 50 років, а потім – через 10 років. Це правило, до речі, запропоноване «з метою наведення порядку в питаннях відзначення особистих ювілейних та інших дат, недопущення невиправданого витрачання коштів на ці цілі» – цитата з Указу президента «Про додаткові заходи щодо впорядкування відзначення пам'ятних дат і ювілеїв».

Але для дипломованого юриста Пузиря Указ президента – не указ. Для нього, видно, де можна хильнути, там і ювілей. А як інакше пояснити, що за наші з вами податки і далеко не до 50-річчя «приємно зробили», наприклад, секретарю міськради К. Марченку, колишньому начальнику податкової В. Матвійчуку, начальнику загального відділу міськради Нечипоренку  – і це далеко не повний перелік «знаних і заслужених», кому Пузир відстібнув з бюджету по 400-500 гривень. У них хоч дати круглі, а ось  начальника відділу по роботі з персоналом, взаємодії з правоохоронними органами та оборонно-мобілізаційної роботи Домбровську та головного спеціаліста цього ж відділу Ружицьку взагалі матеріально відзначили просто до дня народження. До цієї ж категорії щороку попадає і колишня голова бюджетної комісії пані Гаврилюк.

Коту зрозуміло, що підставою для відзначення з міського бюджету мають бути вагомі заслуги перед громадою. І громада, як мінімум, має про ці заслуги здогадуватись. Знайомлячись зі списком нагороджених тверезою волею Пузиря, загорівся бажанням отримати від нього, як слуги народу, детальне роз’яснення заслуг перед міською громадою представників районної влади Задорожнюка і Булавського, бо, як на мене, найбільше їм зобов’язаний мешканець міста Пузир, і то за надану можливість приємно провести час за келихом і бутербродом у компанії собі подібних. Ну а щоб все виглядало пристойно і був привід долучитися до святкування не на шару, але й не за особисті, рука черговий раз поставила розмашистий підпис під розпорядженням про відзначення за рахунок міського бюджету.

Деякі розпорядження розчулили до сліз, правда, сльози були від сміху. Справа в тому, що грошові виплати до днів народження проводяться за Програмою соціального захисту громадян міста Козятина на 2017 рік. Знаєте, кого ну зовсім не розраховував побачити серед тих, кого Пузир соціально захистив з нагоди хепі бьоздею? Приватного підприємця Ашота Карапетяна! Йому, як одному з найбідніших і найзаслуженіших мешканців міста, мер теж відвалив 500 гривень! Навіть важко уявити, в які місця поцілував Пузиря Ашот Князевич за таку милість.

До речі, цікаво було б дізнатися, за якими критеріями Пузир визначає суму винагороди? Ми тут мізкували-мізкували і висловили припущення, що прив’язка йде до елітності напою, що пропонують випити за здоров’я іменинника. Де наливають віскар або бренді – 500 гривень, п’ятизірковий коньячок  - 400 гривень, ну а три зірочки чи горілка – 300 гривень. А тим, хто може і не налити, – 250 гривень. Інакше важко пояснити, чому успішному підприємцю в розквіті сил чи заступнику голови райради дарують 500 гривень, а заслуги колишнього головного лікаря лінійної санепідемстанції Козятинського відділку Південно-Західної залізниці І. Смолича, який більше 30 років пропрацював на цій посаді і якому виповнилося 80 років, щедрий мер оцінив у 250 гривень.

А тепер серйозно. Жодним чином не хочеться образити щасливців, яких Пузир привітав на свій розсуд за наші з вами гроші. Але точно так само, як їм, 40, 45, 55, 65 і т. д. років виповнилося багатьом городянам: прекрасним лікарям, достойним вчителям, відповідальним залізничникам, водіям, перукарям, медсестрам... Чим вони гірші за тих, кому Пузир з наших з вами податків виписав грамоту і премію? Якщо меру так хотілося їх особисто привітати, чому б не зробити це за власний кошт, з власної премії, заробленої «непосильним» трудом? Чому б не стримати корупційне... пардон, комерційне бажання соціально захистити і без того захищених? У деяких з них і зарплати солідні, і машини вони заправляють не з власної кишені.

P. S. А взагалі на майбутнє прохання вчасно оприлюднювати розпорядження про відзначення за бюджетний кошт. Раз на привітання йдуть наші податки, то всі бажаючі від громади теж мають право на сто грамів за здоров’я іменинника. За що і випили!

Олекса Довбуш

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up