На Козятинщині чиновники і не знали про свято добровольця

На Козятинщині чиновники і не знали про свято добровольця

Верховна Рада України прийняла постанову про створення нового свята - Дня добровольця. Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат на засіданні у вівторок, 17 січня

День українського добровольця вирішено заснувати 14 березня

 

Верховна Рада прийняла постанову "Про встановлення Дня українського добровольця" (проект № 4261). Документом встановлено День українського добровольця, який буде відзначатися щорічно 14 березня. Березень 2014 року увійшов в новітню історію України завдяки фактичній анексії Кримського півострову військами Російської федерації. Водночас, на південно-східних територіях України активно проводились проросійські мітинги з закликами від’єднання від України та приєднання до складу Російської федерації, захопленням адміністративних будівель та підняттям російських прапорів. У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, згідно рішення керівництва Самооборони Майдану добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії. 14 березня 2014 року більше п’яти сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. Майже місяць по тому, 13 квітня 2014 року, Рада національної безпеки та оборони України оголосила про проведення антитерористичної операції у східних регіонах України. Рішення було прийнято у відповідь на проросійські збройні операції на території Донецької та Луганської областей. На той час Україна фактично не мала боєздатної армії. Однак, саме завдяки учасникам добровольчих батальйонів та формувань, які активно створювались та вирушали в зону воєнного конфлікту, вдалося створити справжню боєздатну армію та не допустити просування ворога далі материковою Україною.

 

Відео дня

Що у нас на Козятинщині

В телефонному режимі наша редакція зв’язалась з мужами нашого Козятина та  району. Голова райдержадміністрації Олег Оркуша толерантно відповів, що нічого не знає про свято. Порадив звернутися у відділ культури.

Голова райради Віктор Слободянюк “відморозився” тим, що він не знає, хто така Лозінська (головний редактор газети “RIA-Козятин”), що “дайте посвідчення” і тоді він скаже.

Міський голова Олександр Пузир також нічого не знав про свято. Пообіцяв, що взнає, але інформації не надасть нікому, тим більше нам і на нащі дзвінки не відповість більше.

Отож, шановні добровольці та їх родини і сім’ї. Бажаю ВАМ у це свято згадати і відзначити наше свято добровольців. Не зважаючи на те, що чиновники не знають нічого про свято. А може завтра вони “роздупляться”?

 

 

P.S.ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про встановлення Дня українського добровольця

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості, Верховна Рада України постановляє:

1. Установити в Україні День українського добровольця, який відзначати щорічно 14 березня.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

розробити із залученням громадськості, а також активних учасників добровольчих формувань, які брали участь в Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), та затвердити у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Дня українського добровольця, передбачивши зокрема:

проведення щороку заходів із належного вшанування подвигу українських добровольців;

проведення у навчальних закладах, військових частинах, закладах культури тематичних заходів, бесід про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року - лютому 2014 року, та про участь в них добровольчих формувань.

забезпечення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України широкого висвітлення заходів щодо вшанування подвигу учасників добровольчих формувань, організації циклів тематичних теле- і радіопередач.

3. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної

Ради України з питань національної безпеки і оборони та Комітет Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

4. Постанова набирає чинності з дня наступного за днем її опублікування.

Голова Верховної Ради
України

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up