Шевченка у Вінниці відстояли (в мирній акції брали участь козятинчани)

Шевченка у Вінниці відстояли (в мирній акції брали участь козятинчани)

В Козятині поки що за нього збирають підписи (на заміну Пушкіну)

 

 

Нещодавно у Вінниці влада спробувала зняти бюст Тараса Шевченка, що знаходився на Театральні площі. Невідомо, чим  керувалися у таких діях, можливо,  хотіли встановити  пам’ятник українському генію в іншому місці. Але це викликало невдоволення у людей. Вже минулої неділі група ентузіастів повернула бюст Кобзаря на постамент. Серед активістів було четверо козятинчан. Юрій Ярун, прихильник того, щоб у нашому місті теж стояв бюст Т. Г. Шевченка, коротко розповів про подію:

— Дуже здивувався, що людей на  цьому, так званому віче, було дуже мало. Більше поліції, ніж активістів, але вона нам не протидіяла. Після виступів  мітингарів бюст Тарасу швидко встановили на старе місце. На цьому все скінчилося.

Знаючи про його ініціативу замінити у козятинському скверику погруддя Олександра Пушкіна бюстом  Кобзаря, запитали про те, як рухаються справи.

Відео дня

— Поки що збираємо підписи, - відповів Ю. Ярун. —- Далі будемо виходити на Козятинську  міську раду з письмовою заявою. Але наша позиція тверда. У нас достатньо своїх геніїв, що заслуговують на вшанування.

Зважаючи на те, як наша влада розпорядилася іменами видатних козятинчан при перейменуванні вулиць, то можна передбачити, що ця ініціатива навряд чи знайде відгук у міській раді. Інше питання, чому саме у центральному парку, який вже  настільки жалюгідний, що його ледве сквериком можна назвати?  Адже  Центральна площа,  де зняли пам’ятник Леніну, досі порожніє.  

Чи дехто чекає, що  часи повернуться  і можна знову буде його “забабахати” на середину площі?

Олександр Фронзак

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up