“Іскра” готова надалі прославляти наше місто

“Іскра” готова надалі прославляти наше місто

Капітан козятинської команди з настольного тенісу Дмитро Демчук, який входить у федерацію настільного тенісу Вінницької області, нещодавно був делегатом на конференції  федерації настільного тенісу України.

Проходила зустріч в Чернігові — вирішувалося багато організаційних питань відносно проведення турнірів, суддівства та обрання нового президента федерації, яким був обраний Олександр Вікторович Зац.  За словами Дмитра Демчука, це достойна заміна. Олександр Зац — молодий, амбіційний, професіонал.

У ексклюзивному інтерв’ю газеті “RIA-Козятин” капітан “Іскри” розповів, чим сьогодні живе його команда.

— Що приємного сталося за останній час?

— Минулого вівторка, 27 лютого, Іван Поберій, Сергій Лімонов, Євгеній Гефтер і я представляли Вінницьку область на конференції федерації України. Наша українська команда була учасником відбіркового туру проти тенісистів Білорусії у Чернігові. На змаганнях проводився відбір учасників на чемпіонат Європи. Це був високий рівень! Білорусів представляв капітан команди Володимир Самсонов. Це зірка світового масштабу, він входить в десятку найкращих тенісистів світу. Ще грали тенісисти Гліб Шамрук, Олександр Ханін, Павло Платонов — гравці високого класу. Нашу збірну представляв Ярослав Жмуденко, який входить в першу п’ятірку України. До речі, наші спортсмени стали призерами України у наступні дні. В цьому залі проводився чемпіонат України з настільного тенісу. Жмуденко зайняв перше місце, а Денис Калачевський друге. Емоцій було багато. Уболівальників зібралося більше тисячі! З’їхалась майже вся Україна, вся еліта тенісного спорту. Єдине, що не порадувала нас гра китайця, який представляв збірну України, Коу Лея, який виступав першим номером.

Відео дня

— Які плани на майбутнє козятинської команди?

— Нещодавно був чемпіонат області, де ми висадились пристойним десантом. Грали, окрім мене, Іван Поберій, Євген Оміцинський, Костянтин Коваль, Ілля Поліщук та Костянтин Олексюк. Хлопці показали гарну гру. Іван Поберій в парі з вінничанином зайняв друге місце. Зараз розпочали готуватись до серйозних турнірів, набираємо форму. Попереду клубнимй чемпіонат України та багато серйозних турнірів. Ми беремо участь в клубному чемпіонаті. Входимо в першу п’ятірку. 23 березня буде черговий тур.

— Хто вас підтримує матеріально?

— Допомагає районний відділ спорту, який очолює Валерій Швець, Геннадій Садовий, підприємці Сергій Петричко, Ігор Гвелесіані, Геннадій Мудрий. Знайшли спільну мову з міською владою через радника мера Сергія Матвіюка. Олександр Пузир пообіцяв йти на зустріч, це радує, що ми почуті.

— Де проходять тренування?

— Все в тому ж залі школи №2, за що вдячні директору Євгенії Кудрявець. Окрема подяка братам Кліщукам Андрію і Олексію, які також надають зал. Володимиру Шульзі, який, як тренер, займається нашим відновленням. Він вміє розподіляти фізичні навантаження і нас вчить, як правильно це робити. Подяка Сергію Пантєлеєву, який займається зі мною у Вінниці.

За словами Дмитра Демчука, команда хоче поїхати на тенісний збір в Бузьк або Чернігів, куди їх запрошують.Там хороша навчальна база і спеціалісти. В планах передати свою справу більш молодим, ростити спортивну заміну. Не виключений варіант набору юної команди. Через газету “RIA-Козятин” “Іскра” дякує всім, хто їх підтримує.

Склад козятинської “Іскри”

Дмитро Демчук, Іван Поберій, Євгеній Гефтер і Віталій Ветров

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up