Віталій Плис: “Незабутні відчуття, коли оголошують тебе переможцем”

Віталій Плис: “Незабутні відчуття, коли оголошують тебе переможцем”

Кордишівецький хлопець став фіналістом чемпіонату світу з культуризму

Наш часопис про події в місті. Про людей, які є його обличчям. Про їх справи хороші і не зовсім. У цій публікації я розповім про молоду людину, яка прославляє нашу Козятинщину на Всеукраїнському та міжнародному рівнях. Це представник молодого покоління Віталій Плис. Його та його батьків багато хто знає у місті і районі. Віталій — людина, яка своєю наполегливою працею досягла неймовірних результатів у спорті і сьогодні стала зіркою. Справжня гордість у родині!

Дебютний сезон

Федерація IFBB Відкритий чемпіонат Києва 22 жовтня 2017 (1 місце в категорії Юніори бодибілдинг). Абсолютний чемпіон Чемпіонату Києва в категорії Юніори бодибілдинг,

1 місце в категорії Класичний бодибілдинг понад 175 см. Абсолютний чемпіон Чемпіонату Києва в категорії Класичний бодибілдинг понад 175 см.

Відео дня

Федерація IFBB Чемпіонат України м. Вінниця 27-29 жовтня 2017 (1 місце в категорії Юніори Класичний бодибілдинг, 1 місце в категорії Класичний бодибілдинг понад 180 см).

Федерація IFBB Чемпіонат світу серед юніорів та майстрів Румунія, Бистриця 10-13 листопада 2017 (фіналіст чемпіонату світу, 4 місце).

За півсезону зайняв 3 місце за рейтингом ELITE FBBU AWARDS 2017 серед кращих спортсменів України по Класичному бодибілдингу. Нагороджений званням “Майстер спорту України з бодибілдингу”.

Довідково:

Культури́зм (культура тіла, бодибілдинг англ. bodybuilding) — система вправ, спрямована на пропорційний розвиток людського тіла, нарощування маси й розвиток рельєфу м’язів, контроль жирової тканини тіла, тренування сили й витривалості.

Дебютний сезон, це період, коли проходили змагання — з 22- жовтня по 13 листопада, сезоном у бодибілдінгу вважається весна і осінь. Решту часу називають міжсезоння. Це безпосередньо підготовка до сезону змагань.

 

Віталій Плис народився у Козятинському пологовому будинку, виріс в селі Кордишівка, навчався в Кордишевецькій школі. Саме так він розповів газеті “RIA-Козятин” у ексклюзивному інтерв’ю про себе.

— На Чемпіонат світу поїхав чисто випадково, — пригадує спортсмен. — Через два дні після Чемпіонату України мені подзвонив президент федерації і запропонував поїхати на Чемпіонат світу. Я спочатку відмовлявся, так як за два дні набрав 12 кг ваги, а в моїй категорії є обмеження по вазі і мене не допустили б до змагань. У мене було 10 днів щоб зігнати зайвих 12 кілограмів і все-таки поїхати на Чемпіонат світу. Я зважився. Зібрався духом і почав підготовку і у мене все вийшло. Звичайно, форму я трохи втратив, але все-таки програв. Не через форму, а через довільну програму: суперників готували хореографи, а я свою готував сам. Перші два раунди у мене і ще у двох людей була однакова кількість балів, а ось в довільній я отримав на три бали менше і автоматично спустився на 4 сходинку. У того, що виборов перше місце було 43, а у мене — 46 балів. Результат мене, звичайно, засмутив трохи, але дав мені можливість побачити і виправити помилки в подальших моїх змаганнях!

Батьки нашого чемпіона — Іван Іванович і Роза Петрівна Плиси.

— Я радий, що народився саме у своїх батьків, в сім'ї Плис, інших би я собі не хотів, — каже чемпіон. — Прекрасні мама і тато. Вони заклали в мене хороші якості, за що я дуже вдячний! Низький уклін їм!

— Хто був вашим тренером?

— Тренера у мене немає, так як я сам тренер тренажерного залу. У всі часи люди хотіли мати гарний вигляд, я так само хотів виглядати добре і бути сильним. Навіть, якщо дивитися на грецькі скульптури, можна побачити, що і тоді цінувалася атлетична статура. Моїм кумиром в дитинстві, напевно, були Арнольд Шварцнеггер та Роні Коулмен. Це легенди бодибілдингу. Мені хотілося мати такий вигляд, як вони і, швидше за все, це і зробило мій вибір у виді спорту, яким я зараз займаюся.

— Який пам’ятаєте найяскравіший момент зі змагань?

— Я завжди пам'ятаю момент нагородження, коли оголошують тебе переможцем. Це незабутні відчуття! У моєму виді спорту потрібно дотримуватися строгої дієти і ближче до змагань за 1-2 дні зовсім перестати пити воду. З'являються моменти сумніву в своїй формі, оскільки організм виснажений і все працює проти тебе. У цей час потрібно утримати себе, щоб бути краще. Не всі зможуть це зробити і я розумів це, що давало мені сили триматися. На змаганнях так і вийшло, що у мене була найкраща форма з усіх суперників. І ні один з них мене не змушував переживати, я був упевнений в тому що перемога буде моєю, так як я зробив все можливе і неможливе заради неї!

— Якщо не секрет, який ваш сімейний стан?

— Я одружений, її ім’я Альона. Вона дуже хороша, світла людина, за що я її полюбив. Ця тендітна дівчина завжди підтримує мене в моєму виборі і поруч завжди, за що я їй дуже вдячний! У моїй перемозі закладено і багато її праці, оскільки вона займалася моїм харчуванням, а харчування в бодибілдингу грає найважливішу роль! У наших стосунках найбільше ціную взаєморозуміння і довіру!

— Чи не соромитесь говорити, що ви з Козятина, на відміну від тих зірок, які, будучи козятинчанами, в інтерв'ю говорять, що з Вінниці.

— Ні. Ви знаєте, я не соромлюся говорити, звідки я, і коли у мене запитують про це, я говорю, що з села Кордишівка Козятинського району. Вважаю цілковитою нісенітницею соромитися говорити, звідки ти, так як саме там закладені твої коріння і саме там ти став тим, хто ти є зараз. Мене дуже смішать ті, хто після досягнення чогось у житті, носять німф над головою і задирають носа, кажуть, що вони не з села і т. п. У них комплекс неповноцінності, закладений з дитинства, швидше за все! Потрібно завжди залишатися людиною за будь-яких обставин!!!

— Ваші побажання одноліткам, їх батькам, усім, кому вважаєте за потрібне...

— Хотів би побажати всім, хто займається спортом, ніколи не здаватися. Усупереч усьому йти до кінця, тільки тоді ви будете чемпіонами! Батькам і всім рідним бажаю міцного здоров'я!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марта Іванова

    Щиро бажаю цьому гарному юнаку крепкого здоров'я і ще багато перемог!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up