“RIA-Козятин” почули У Козятин приїхало телебачення, але по телевізору крематорій-котельню не показали

“RIA-Козятин” почули
У Козятин приїхало телебачення, але по телевізору крематорій-котельню не показали

Про котельню №9, яка знаходиться на території відділкової лікарні, газета “RIA-Козятин” писала вже багато разів. Але ніякої реакції з боку влади міста не було. Мешканці прилеглих будинків на вулиці Героїв Майдану, 6 і 8, 9, 14 доведені до відчаю. Минулої п’ятниці в наше місто приїхали журналісти телеканалу “1+1” з програми ТСН, яких зацікавили публікації “RIA-Козятин”.

 

Уся територія котельні вкрита чорним снігом.

Котельня працює без дозволів. Про це розповідали журналістам з українського телебачення. Будинок № 6, 8 по Героїв Майдану звертався в державну екологічну інспекцію. Отримали відповідь, у якій спеціалісти Державної екологічної інспекції у Вінницькій області провели позапланову перевірку ТОВ “Вінниця-Теплоенерго” (саме це підприємство експлуатує котельню).

Відео дня

На момент перевірки підприємством не було надано акти введення в експлуатацію котлів та висновків екологічної експертизи. У акті зазначено: підприємство здійснює діяльність, пов’язану із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря. І “ці викиди здійснюються без відповідного на те дозволу. Це є порушенням вимог ст. 10, 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”. За результатами проведеної перевірки “відповідальну особу буде притягнуто до адміністративної відповідальності” (думаю, що нашого мера - прим. ред.).

ТОВ “Вінниця-Теплоенерго” було видано відповідний припис. За час роботи котельні без відповідних дозволів будуть нараховані збитки за наднормовані викиди забруднюючих речовин...

У квартирі не можна знаходитися

Як розповіла мешканка будинку №8 пані Емма, ще в 2013 році мешканці скаржилися в усі можливі інстанції. Відповідь отримали тільки з “облсесу”. Відповідно до документа підприємство “Відродження” (на той час воно експлуатувало котельню №9), зобов’язували змінити трубу. Але ніхто нічого не зробив.

— Минулого року було більш-менш терпимо, — розповідає пані Емма. — Але так, як цього року, ще не було. Тоді не завозили такого токсичного палива. У квартирі вже неможливо знаходитись. Усе просмерділось і постійний запах гару, пил, бруд. Дихати неможливо. А випрану білизну не можна повісити сушити на балкон.

На зустрічі з телебаченням був присутній депутат міської ради Геннадій Панчук:

— Хвала цим людям, що вони це зробили. Хвала тим людям, які виходили на мітинг у підтримку лікарні. Тому що довести нормально якусь думку інакше не можна. У нас три теплопостачальні компанії. Жодна з них не має дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Коли мер Пузир заводив у місто теплопостачальників, він повинен був узяти і перевірити перелік дозволів, ліцензій і все, що потрібно. Чому він цього не зробив? Це говорить про злочин по відношенню до мешканців міста. Поряд з котельнею знаходиться дитячий садочок, і діти дихають цими шкідливими речовинами.

 

Мешканка будинку №8 на вулиці Героїв Майдану Людмила Ткачук розповіла:— Ще з жовтня минулого року ми змушені дихати цією сажею, — каже Людмила Францівна. — У грудні 2016 року зверталися в прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, до депутата Петра Юрчишина, в державну екологічну службу. Усі мешканці нашого будинку підписалися. Але ніхто ніяких мір не приймав. Нас усе це так дістало! За словами пані Людмили, хоч і зачинені вікна, але все одно немає чим дихати в квартирі. А якщо на кухні відчинити вікно, то одразу в каструлі летить великий шар сажі. Час покаже, чи вплине приїзд телебачення на розв’язання екологічної проблеми. Та чи виконає припис Державної екологічної інспекції ТОВ ”Вінниця-Теплоенерго”.  Адже в місті немає ні поліції, ні прокуратури.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • козятинець

    Чотири ЯВРЕЯ ПУЗИР,ЛІВШИЦЬ.ЯСНИЙ ,ІЩЕНКО,травлять Українців.На шару вирубубують насадження зрілі дерева щоб на шару топити дровами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up