Перевіряли воду на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники. Результати та вартість послуги

Перевіряли воду на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники. Результати та вартість послуги
Відбір проб води здійснюється у контрольних точках згідно плану в різних мікрорайонах міста. Галина Коцепуд — фельдшер - лаборант санітарно - гігієнічної лабораторії Козятинського відділу контролю та профілактики хвороб
  • Що п’ємо. У козятинському відділі контролю та профілактики хвороб повідомили інформацію щодо безпечності питної води за травень та початок червня.
  • Воду перевіряли на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники.
  • Де вода не відповідає нормам та як замовити послугу перевірки безпечності води?

Водне питання для козятинчан стоїть чи не на першому місці. Про брудну і неприємну на запах воду у кранах ми вже не раз писали і про цю проблему знають всі мешканці міста. То технічна вода. А от що у наших криницях та водогонах? Адже питна вода, призначена для споживання людиною, повинна відповідати певним гігієнічним вимогам. а саме бути безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад. 

Спеціалістами відокремленого структурного підрозділу Козятинський відділ Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» постійно здійснюються моніторингові дослідження якості питної води. Її відбирають у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах, мережах централізованого та децентралізованого господарсько-питного водопостачання на території Козятинської громади.

Нагадаємо ми писали, що за травень 2022 року дослідили 42 проби питної води на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники.

Відео дня

Разом з тим, вже повідомили про результати проб, взятих у червні. За 1-14 червня дослідили 23 проби  питної води на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники , а саме:

—  Відбір проб води здійснюється у контрольних точках згідно плану в різних мікрорайонах міста. Власники артсвердловин, водогонів, колодязів, які мають бажання дізнатись про безпечність питної води в епідемічному відношенні та її хімічний склад, можуть скористатись платними послугами, —  повідомляють у козятинському відділі контролю та профілактики хвороб

Вартість досліджень:

— Вартість вказана для повного розгорнутого дослідження, але є можливість замовити лише ті показники, що Вас цікавлять наприклад, лише вміст заліза, нітратів, жорсткість та інші, — розповідають спеціалісти. — Продовжуємо працювати в цілодобовому щоденному режимі (в тому числі у вихідні та святкові дні) по виконанню планових та позапланових досліджень

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Загоруйко Володимир

    Дякую за адресу
  • Загоруйко Володимир

    Напишіть адресу лабораторії

    ВСП Козятинський відділ ДУ ВОЦКПХМОЗУ reply Загоруйко Володимир

    Доброго дня! Лабораторія знаходиться за адресою м.Козятин, провулок Лікарняний,11
  • Ніна Козачук

    Зробіть  аналіз Талої води будь ласка

keyboard_arrow_up