Яку їжу давати дітям з собою в школу: топ-5 правил

Яку їжу давати дітям з собою в школу: топ-5 правил

Харчування школярів має бути збалансованим і повноцінним

Какую еду давать детям с собой в школу: топ-5 правил

Щоб дитячий організм витримував темп шкільного життя, йому необхідно адекватне харчування. Дієтолог Світлана Фус назвала кілька правил складання щоденного «шкільного» меню.

Відео дня

1. Повноцінний сніданок
Сніданок - це обов'язковий прийом їжі. Бажано, щоб сніданок давав ситість хоча б на 2,5-3 години.

2. Шкільний перекус
Навіть з огляду на шкільний обід, за день діти все одно встигають зголодніти, і хорошим рішенням в даному випадку є ланчбокс. У нього можна покласти нарізані овочі, корисний хліб з сиром або запеченим м'ясом, а можна все це загорнути в лаваш. При цьому важливо враховувати смаки дитини. В іншому випадку вся ця їжа повернеться додому, а в школі її замінять снеки і солодка газована вода.

3. Вода
Якщо в школі немає кулера, воду потрібно давати з собою. Якщо ваша дитина не належить до любителів звичайної питної води, наливайте в пляшку несолодкий компот, трав'яний чай або інший напій. При цьому цукор в напої зведіть до мінімуму, в ідеалі його там не повинно бути взагалі.

4. Фрукти
У підлітковому віці дуже важливо вживати достатню кількість фруктів - не менше 400 г в день. Це позитивно впливає на здоров'я, дає можливість збільшити прийом основних мікроелементів, включаючи залізо, кальцій і вітаміни C, B і D і клітковини.

5. Не менше 5 прийомів їжі
Важливо є регулярно. Для дітей і підлітків це 4 повноцінних прийоми їжі плюс перекус. Якщо між прийомами їжі проходить багато часу, це відбивається на системі травлення, що в кінцевому підсумку може призвести до розвитку гастриту, коліту та інших захворювань. Для учня, який погано їсть в школі, а потім з'їдає багато їжі в другій половині дня, такі харчові звички виллються в зайву вагу, а також порушення роботи ендокринної системи.

Вважно, щоб харчування школярів було збалансованим і повноцінним - це запорука не тільки міцного здоров'я, але і хорошої успішності.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up