Бійці АТО передали учням прапор з пам’ятними підписами

Бійці АТО передали учням прапор з пам’ятними підписами
У школі №5 відбувся історичний обмін талісманами

Наближається День захисника Вітчизни. По всій Україні проводять різні заходи до цього свята. Увесь рік всі учні п’ятої школи підтримували бойовий дух наших хлопців на сході. Надзвичайно патріотично учні 6-”А” класу здійснили духовну підтримку бійців 74-ої бригади.
У жовтні минулого року на урок Мужності до тоді 5-А класу завітав хрещений батько Олі Добровольської, боєць 74-ої бригади Руслан Воровєй. Він розповів учням про те, як солдати захищають нашу країну, як важлива для них підтримка з тилу. Учні дуже чекали цієї зустрічі та заздалегідь підготували сувеніри. Ангеліна Кардаш написала вірш “Ми — українці”. Особливим подарунком був прапор. На ньому мати Олі Добровольської вишила слова вірша. Всі  дарунки Руслан відвіз до своєї бригади.
Пройшов рік. Бійці весь цей час не розлучалися з подарованим прапором. Спочатку прикріпили його на БТР. Потім повісили на стіну. Прапор став своєрідним талісманом. За весь цей рік жоден боєць у цій бригаді не загинув. 
У подяку учням солдати зробили подарунок у відповідь. Всією бригадою вони залишили автографи на прапорі України і Руслан привіз його у Козятин.
Зараз військовий проходить реабілітацію в Київському шпиталі. Він знайшов змогу передати подарунок учням вже 6-А класу. Цей прапор розмістили на почесному місці в класі.

Зараз учні збирають гостинці для свого земляка, щоб надіслати їх Руслану у Київ.
— Цей приклад показує, на скільки важливими та сильними є наші побажання та підтримка! — розповідає газеті “RIA-Козятин” класний керівник Ольга Кульчицька. — Не важливо, наскільки цінний подарунок. Важливо, яку енергетику вкладають в нього. Матеріальна підтримка дуже потрібна. Але хлопцям в АТО також важлива й моральна. Дитячі малюнки, речі, зроблені своїми руками, солодощі — дають можливість солдатам розслабитися та набратися сил перед новим важким днем.
Побувавши у п’ятницю в школі, журналісти “RIA-Козятин” побачили також, що учні 7- Б класу плетуть маскувальну сітку. Виявилось, що таким чином  ці діти  допомагають батальйону “Айдар”.
Ось така у нас патріотична школа №5!

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up