Продукти зносили всім селом: у Кордишівці напекли понад 1000 пасочок

Продукти зносили всім селом: у Кордишівці напекли понад 1000 пасочок

Понад 1000 пасочок, які спекли у Кордишівці вже освятили і передали воїнам, волонтерами на залізничний вокзал, і пораненим в шпиталь.

Нині кожний намагається допомагати всім чим може. До волонтерства долучилась мешканка Кордишівки Неля Шуляк. З перших днів війни вона разом із активними жителями села організували виготовлення тушонки, воїнам, а також випікали пироги, аби нагодувати переселенців. З початку тижня вона оголосила акцію з випікання пасок. Продукти зносили всім селом

«Дуже багато людей долучилось, хтось яйця приносив, цукор, молоко, борошно. Я висловлюю усім велику вдячність. Приносили масло, родзинки. Відразу четверо осіб випікали паски і потім ще четверо осіб долучилось. В перший день спекли 300 пасок, і передали воїнам на передову. Другого дня спекли понад 800 штук. Щодня зі 12 годин приступаємо до роботи і до самого смерку. Про втому не думаємо, навпаки, хочемо, щоб це все швидше закінчилося. Паски смачні, такі, як я собі вдома печу: родзинки кидаю і прикрашаю. Вчора ми передавали частину на вокзал, також завезли нашим козятинським хлопцям з територіальної оборони, а сьогодні приїдуть заберуть на пораненим в госпіталь».

За словами Нелі Шуляк, ще залишилось чимало продуктів, тому господині кухарського фронту зупинятися не планують, а випікатимуть паски, доти, поки будуть всі необхідні інградієнти.

Відео дня

«Паску можна пекти до Зелених свят, якщо люди будуть приносити продукти - то я готова пекти до перемоги. В мене ось родич отримав поранення в перші дні війни і знову у вівторок поїхав назад на передову. Ми йому теж передали паски. Тому зараз не можна бути байдужим, війна торкнулась кожного і хочеться, щоб це пошвидше закінчилось», - додає Неля.

Усі Великодні паски освячував настоятель храму Архистратига Божого Михаїла села Кордишівка Козятинського благочиння, Вінницько - Барської єпархії Православної Церкви України, священик Миколай.

Воїни також висловили окрему свою вдячність за смачні паски:

«Командири та особовий склад роти висловлює щиру подяку приватному підприємцю Володимиру Шуляку і його родині та колективу за Великодні паски, різносторонню підтримку підрозділів ЗСУ та ТРО з перших днів війни. З таким тилом Україна неодмінно переможе!», - написав у себе на сторінці Дмитро Бернатович.

Великодні гостинці: у козятинському залізничному училищі напекли пасок для переселенців

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up