Що зробив волонтерський центр разом з громадою

Що зробив волонтерський центр разом з громадою

З божої волі пройшов 2016 рік. Настільки доленосним та державницьким він був, на скільки ми вклали своє “я” в розбудову козятинського суспільства.

 

Волонтерський центр “RIА-Козятин” провів цей рік з безліччю наданих юридичних послуг для всіх без винятку категорій людей, що до нас звернулись. Це були пенсіонери, ветерани АТО, громадяни, що перебувають в місцях позбавлення волі, під слідством тощо. До нас звертались в основному з метою захисту особистих інтересів, громади та родинних цінностей. Ми сприяли одруженню воїнам АТО. Збирали і передавали одяг для соціально незахищених. Власноруч заробленими коштами лікували дітей. Дякуючи підтримці територіальних громад району годували багатодітні родини, поранених бійців, що перебувають на реабілітації. Купували спецодяг для воїнів АТО. Збирали кошти та капітально відремонтували два УАЗи. Зокрема велика вдячність тим, хто долучився до ремонту автівки - Козятинській ГО М.А.К. (1 тис. грн) та представникам бізнесу (24 тис. грн).  Прийняли від людей десятки спецзасобів по забезпеченню інвалідів. Волонтерами стали і діти. Не важливо, хто скільки приніс - 10 чи тисячу кришечок. Важливо, що козятинці щиро хочуть допомогти воїнам АТО. І це приклад дієвого виховання молоді. Зібрана велика кількість пластикових кришечок акумулюється і буде передана пластикоперероблюючим підприємствам за найвищою ціною. Кошти плануємо, за рішенням волонтерського активу, передавати на військовий госпіталь.

Неймовірно велика робота здійснювалася в родинах переселенців та воїнів, з метою збереження їх сімей. Сприяли працевлаштуванню в межах України та за кордоном. Купили та передали на передову стаціонарний бінокль нічного бачення, рацію спецзв'язку. На завершенні року, плавно переступаючи в новий рік, за участі ветеранів АТО ДБ ОУН (псевдо Скиба) для ветерана Майдану, друга командира ветерана АТО (псевдо Бойко) передали пожертвуваний електровізок. Попередньо підготовити його до експлуатації допомогли наші волонтери.

Відео дня

До речі, друг Бойко не зламався духом ні на передовій, на Майдані, в зоні АТО, ані на посаді провідника ОУН. Однак зараз позбавлений фізично можливості рухатись. Молимося за його зцілення і дякуємо персонально громадянину Козятина Анатолію Кравчуку, який передав візок.

Найбільше, чим пишається волонтерський центр, що ми доклали неймовірних зусиль у висвітленні теми зловживання владою чиновниками на всіх її рівнях. Можемо констатувати, що зловживання владою сконцентроване в одних руках. Це перші особи суду, райради, міськради та райдержадміністрації. Вони стали обличчям нехтування інтересів громади. На жаль, на сьогодні найбільшим фінансовим джерелом збагачення є незаконна оренда землі. Де живляться всі  - від силових структур до вищевказаних голів. Їх небагато - можна порахувати на пальцях двох рук…

Волонтерський центр і надалі буде здійснювати свою роботу. Вдячні всім за співпрацю. Віримо, що і надалі люди будуть долучатися до акцій милосердя — як з нами, так і без нас.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up