Увіковічнено пам’ять героя АТО Володі Чорноуса

Увіковічнено пам’ять героя АТО Володі Чорноуса
На роковини смерті на будинку, де він жив у Перемозі, розмістили меморіальну дошку

Пройшов рік після того, як родина Володимира Чорноуса отримала страшну звістку про його загибель. В селі Перемога, де навчався Володимир, 1 вересня 2014 року  встановили меморіальну дошку на школі... Про нього в селі усі знають і пам'ятають, що він віддав своє життя, захищаючи рідну землю. Цього року мала б відбутися зустріч однокласників Володимира. Минуло десятиліття з тих пір, як вони закінчили школу. Однокласники, селяни, та осередок Радикальної партії в Козятинському районі організували встановлення ще однієї меморіальної дошки — на будинку, де жив герой АТО.


Його однокласниця Галина Місєвра пригадує, як Володимир говорив, що через 10 років після закінчення школи вони вже точно організують зустріч. 
— Тепер ми прийшли вшанувати його пам'ять, — сказала, ледь стримуючи ридання, Галина. — Ми живемо своїм життям. А він своє віддав, щоб ми могли жити. Ніколи більше не побачимо його, не поспілкуємось…


Дівчина виросла разом із Володимиром. Вони були, як брат і сестра. Потім пішли у вузи в різних кінцях України, хлопець одружився. Стали спілкуватись рідше. Але серце болить досі, як за втраченим рідним братом.

Відео дня

В хаті, де зараз живе бабуся Володимира пані Надія, відслужили поминальну службу. Після цього відбувся мітинг, який проводив голова Переможнянської сільради Іван Мороз. Зібралось багато односельців Володимира, учні та учителі місцевої школи, його однолітки, що приїхали з різних місць.

 

Із Ужгорода приїхала дружина Катя із синочком Владиславом. З Іллічівська — батько Леонід Маслюк. Він із маленьким Владиком відкривали меморіальну дошку. Кажуть, хлопчик дуже схожий на татка. Володимир із фото на меморіальній дошці весело усміхається...

Його класний керівник Петро Лєсков наголосив, що на Сході хлопці стоять живою стіною і платять своїми життями, аби Україна жила.

Щеміло серце від слів, які прозвучали у пісні, виконаної школярами: “Герої не вмирають — вони живуть у піснях”. Відбулося покладання живих квітів.

 

Дружина героя розповіла газеті “RIA-Козятин”, що Володимир був ідеальним чоловіком. Завжди допомагав по господарству. Любив її і сина. Ніколи нічим не образив, завжди розумів.

Однокласник Дмитро Панчук згадував, що Володя був веселим і компанійським, завжди підтримував товаришів. Любив займатись на турніках і силові вправи в спортзалі. Хотів стати військовим. Дмитро зранку відвозив на кладовище обрядовий обід. Там зустрів батьків Вадима Наумова, який похований поруч із Володимиром Чорноусом. Хлопці загинули такими молодими…


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Серце стискається від болю і смутку... Я навіть не можу уявити, що відчувають рідні загиблого..Обурююся тим, що найкращі представники українців гинуть на цій нікому непотрібній війні
  • Анонім

    Скільки це все може продовжуватися? Як довго ми маємо  втрачати наших  близьких та друзів?
  • Анонім

    Такі історії по всій країні! Дуже сумно. шкода цих хлопців та чоловіків!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up