До Козятина завітав відомий філателіст та популяризатор історії України Олександр Канівець

До Козятина завітав відомий філателіст та популяризатор історії України Олександр Канівець
  • Олександр Канівець, відомий в Україні філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадсько-мистецький діяч України, представник Черкаського земляцтва міста Києва «Шевченків край», приїхав до Козятина у рамках поштової виставки-естафети.
  • Результатом та підсумком естафети, яку організував Олександр Канівець, стане книга, яку, власне, щоденним подорожами вже пише автор. Книга, яку готує філателіст, називатиметься так, як і виставка, — «Незламний козацький дух українського народу».

Восьмий місяць відомий філателіст подорожує Україною. Його амбітна мета — об’їхати всю країну зі своєю пересувною виставкою «Незламний козацький дух українського народу». Подорожуючи, пан Олександр доповнює тематичну колекцію, створюючи нові авторські листівки, конверти, марки, присвячені пам’ятним знакам на честь видатних діячів української нації та знакових для нашої історії подій. 

—  Зі столиці я попрямував на західну Україну 26 квітня, — розповів Олександр Канівець. — Перша виставка була організована у Івано-Франківську. — Та загалом я вже об’їхав близько 130 населених пунктів країни. Попереду – ще півроку подорожей і не менша кількість населених пунктів із величною історією. Цей проект є унікальним і безпрецендентним, бо такого ще ніхто не робив. Усі пам’ятні місця, які я відвідав, вже на моїх конвертах. Отож, маю чудові та надзвичайно рідкісні екземпляри, а в подальшому вони будуть безцінними. Ваше місто також закарбую у цей проект, — йдеться на сторінці Козятинська міська ТГ

Козятин увіковічнять на конвертах Олександра Канівця

У першу чергу, філателіст відвідує обласні центри і ті населені пункти, де розташовані найвеличніші націонал-патріотичні пам’ятники та пам’ятні знаки. Увіковічниться і Козятин на конвертах Олександра Канівця пам’ятником Михайлу Грушевському роботи народного художника України, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченко Валентина Зноби.

Відео дня

Результатом та підсумком естафети, яку організував Олександр Канівець, стане книга, яку, власне, щоденним подорожами вже пише автор. Книга, яку готує філателіст, називатиметься так, як і виставка, — «Незламний козацький дух українського народу». Як зазначає митець, це космічний рівень української філателії, аналогів якого ще не було.

Це буде житва книга — «Незламний козацький дух українського народу»

— Це буде жива книга, —  розповідає популяризатор української історії. — Практично вже маю матеріалу на пів книжки. І це — авторська ручна робота, створена в екстремальних умовах.

До речі, конверти із марками філателіст виготовляє власноруч, все це офіційно документує, марки гасить на місцевих поштамтах та презентує керівництву громад/міст, а також дарує у місцеві музейні фонди. Один такий пам’ятний конверт зі скульптурною візитівкою Козятина на згадку про свій візит та участь нашого міста у історичній поштовій естафеті Олександр Володимирович подарував Козятинському міському голові Тетяні Єрмолаєвій для передачі у фонди Музею історії міста Козятин.

Довідка

Олександр Канівець пройшов шлях від рядового міліціонера до працівника Міністерства внутрішніх справ. Після звільнення за вислугою років почав більшість свого часу присвячувати проведенню поштових естафет. Перший такий захід під назвою «Україна – День Незалежності» Олександр Володимирович провів у 2008 році. Тоді було випущено державні художні марки, присвячені 24 областям, Автономній Республіці Крим, містам Києву і Севастополю. Їх показано у буклеті як символ територіальної цілісності України. У 2016 році він створив унікальну колекцію експонатів «Останнім шляхом Кобзаря», в ході проведення Міжнародного поштового походу-реквієму за маршрутом перевезення тіла Т. Г. Шевченка з Санкт-Петербурга в Канів у 1861 році.

Нагадаємо, у середмісті Козятина з’явився рукотворний банер-живопис — символ подяки військовослужбовцям

Також додамо — зберігся цікавий документ. Кому ми завдячуємо появою станції та містечка Козятин

Читайте також:

Швейній фабриці виповнюється 75

Що ми не знаємо про козятинський будинок науки й техніки

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up