Гурток військової історії об’єднує юних патріотів

Гурток військової історії об’єднує юних патріотів

Дізнатися цікавинки з всесвітньої військової історії, розібрати автомат Калашнікова та взяти участь у військово-польових зборах можна в Козятинському центрі дитячої та юнацької творчості.

 

 

Про це вже розповідала “RIA-Козятин” в своїх публікаціях. І сьогодні ще одна зустріч з юними  патріотами.

— Наш гурток всесвітньої військової історії розпочав свою роботу у вересні минулого року, — розповідає газеті керівник цього гуртка Андрій Горниш. — Ми вивчаємо історію військового мундиру, зброї, спорядження, облаштунків, військової уніформи всіх часів, армій, народів, епох. Зокрема, приділяється особлива увага українській армії.

У Козятині ще ніколи не було такого досвіду. Усього у гуртку 15 учасників, є дві дівчинки. Розповіли про своє захоплення Богдан Кучер — командир загону, Роман Гладунець, Дмитро Бондарук, Віталій Колбасінський, Олексій Юрчук і  Дмитро Гапонько — наймолодший учасник гуртка. Йому всього 9 років. Більшість з хлопців бачать себе в майбутньому військовими.

Відео дня

Юним патріотам дуже подобаються заняття у гуртку.  Їм цікаво вивчати військову історію, військову справу, розбирати й збирати автомат Калашнікова, їздити на військово-польові збори. Кожен власноруч змайстрував собі  “зброю”, підібрав форму. А також майбутні захисники вітчизни дізналися багато цікавих фактів про зброю, війни, бої.

Загін після інтерв’ю вирушив на збори на стадіон. Це були вже треті польові навчання. На минулих учасники гуртка навчались копати особистий окоп піхотинця, шукали щупом міни та ходили в атаку на зелені насадження.

— Коли ми бігли в атаку, то здавалося, що по нас й насправді стріляють та можуть поранити! — у захваті згадує командир загону Богдан Кучер. — Долучайтеся до нашого гуртка! Це дуже цікаво й корисно! Ми займаємося фізичним й інтелектуальним розвитком. А в наш час дуже важливо бути обізнаними та сильними, щоб захищати своїх рідних і Україну!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up