Коли жебракувала, не помічали

Коли жебракувала, не помічали

Тільки квартиру “вивільнив син”, знайшовся опікун в рясі? Але померлого поховати нікому

Це не жарт і не детектив.

Багато хто пам’ятає стареньку, яка просила милостиню під магазинами “Грош”, ”Абсолют”, біля пошти. Газета “RIA-Козятин” розповідала, що не йде вона додому, бо син ображає. Він на той час саме повернувся з тюрми. Матір у хату не пускав навіть у люті морози. Ніхто з соціальних служб міської ради не відгукнувся. І це при тому, що за бюджетні кошти функціонує територіальний центр для обслуговування престарілих. Аргумент був такий: вона не одинока. Черствість — ось ваш діагноз.

13 квітня син Олег віддав Богу душу. Потрапив у морг. Але хоронити його ніхто до цієї пори не зібрався. Пройшла процедура розтину тіла, виписані необхідні довідки судмедекспертом, повідомлена поліція. Відповідальні працівники останньої інстанції написали відношення в міську раду. Мовляв, хороніть, бо тіло “безгосподарське”. А від чиновників — ні гу-гу. Правоохоронці знову нагадування передали. Знову мовчок.

Відео дня

А тим часом у козятинському морзі не працює холодильна камера. Ну нічого не змінилося за 10 років! Але це окрема тема іншої публікації — і про камеру, і про відповідальних, і про стік води після миття трупів, який відсутній…

Проводячи власне журналістське розслідування, вдалося взнати від сусідів матері небіжчика, що їм відомо про смерть її сина, але його нібито поховали. Про це вони чули від колишнього начальника поліції.

Стареньку знайти не вдавалося за старими місцями її жебракування. У ході опитування тих самих сусідів виявилося, що часто бачать, як до неї один відомий чоловік в рясі заїжджає. Вона, охайно вбрана, сідає до нього в машину і вони кудись їдуть. Якогось дня навіть два рази приїжджав. Пліткують, що помітили, як виносила з квартири паспорт і ще якісь документи…

Нам би і радіти — значить, з’явились опікуни та ще й з когорти священиків. Мабуть, старенькій буде тепер краще? Отож, хочемо звернутися до цих опікунів: “Поховайте тіло її сина, бо воно вже перетворилося на матеріал для розмноження інфекцій!”

А ви, чиновники міськради, прокиньтеся! Почніть виконувати свою місію — працювати задля виборців. Проконтролюйте і посприяйте не тільки захороненню, а й облаштуванню в морзі холодильної камери. Це нагальна потреба.

P.S. На запитання до відповідальних чиновників у КП “Відродження” та медзакладу, до якого відноситься морг, повідомили: “Не знали, що лежить тіло не захороне вже 57 діб. Якби знали, то діяли б”.  

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up