Козятинчанин Петро Чорний, що «малював» лопатою на снігу, взявся садити жовто-блакитну алею

Козятинчанин Петро Чорний, що «малював» лопатою на снігу, взявся садити жовто-блакитну алею
  • Козятинчанин Петро Чорний не сидить без діла. Як тільки зійшов сніг, який до речі ще був і у березні, взявся за озеленення території. Далеко від свого полотна на футбольному майданчику не відійшов.
  • Поруч, за сіткою висадив перші квіти, які в майбутньому розквітнуть жовто-блакитним орнаментом

Ще взимку, коли 73-річний козятинчанин Петро Чорний прославився на всю Україну своїми патріотичними написами на засніженому футбольному полі, він ділився планами на майбутнє і пообіцяв — прийде весна і буде творити нову красу в підтримку нашому ЗСУ. У голові повно ідей, залишається тільки їх втілити в життя. 

Днями ми побували у дворі, де мешкає і творить козятинчанин і перевірили — свою обіцянку він виконав.

Нагадаємо, активний пенсіонер-залізничник перший напис лопатою на засніженому футбольному полі в дворі Грушевського, 23 зробив 14 грудня минулого року. Таким способом чоловік проявив свою підтримку та віру в наші Збройні Сили. Загалом на рахунку таких полотен у Петра Федоровича більше десятка. Свої «картини» «Україна понад усе», «Слава нації — Слава ЗСУ», «Хто до нас прийде з мечем, той від меча і загине», «Ми є народ, якого правди сила ніким звойована ще не була» тощо пенсіонер фотографував з 9 поверху багатоповерхівки і виставляв в соціальні мережі. Вони набирали шаленої популярності. Зацікавили і нас. Після публікації талантом Петра Чорного зацікавилися журналісти телеканалу «1+1» і приїздили у Козятин  знімати сюжет, який згодом вийшов у телемарафоні «Єдині новини». Жителі багатоповерхівки таку патріотичну ініціативу Петра Чорного підтримали і щоразу, як створювалася нова картина, ставили свої вподобайки та писали позитивні коментарі.

Відео дня

Прийшла весна, з’явилися нові сили та натхнення і робота знову закипіла.

— Треба щось робити, скажемо так, моя патріотична поема продовжується, — розповідає Петро Чорний. —  Вже посадив нарциси, але це вони вже будуть на той рік цвісти. Гарні, великі, жовті. Висадив іриси зліва, а з правої сторони — декоративні пальми, або як в народі кажуть «оцтове дерево». Аж 18 штук. Вони красиві такі, мають цікаву форму листа і стануть окрасою нашого двору. А ще тут, на майбутній алеї, будуть гвоздики, квіти календули, декоративна капуста з високими синіми квітами. Старався все підбирати в жовто-блакитних тонах.

Загалом, двір Грушевського, 23 завжди уквітчаний. Люди тут дбають про благоустрій і щовесни чепурять прибудинкову територію. Частиною клумб опікуються активні місцеві жителі. А одну, ту, що збоку біля футбольного поля, створив і окультурив Петро Федорович. Це його дітище. Правда, там трохи грунт поганий, кам’янистий, але це не стало на заваді висадити пальми та посіяти квіти. Автомобільні шини, в які чоловік висіяв квіти, згодом теж пофарбують у жовто-блакитний. Тоді, коли мешканці влаштують весняний суботник.

— Квіти будуть цвісти у кольорах неба та колосків жита, у кольорах нашого славного українського прапора, — додає Петро Чорний. — Знову взявся за лопату і як почав з 12.00 годин дня, то майже о 21.00 закінчив. Покришки, які були на бетонних плитах,  попіджимав ломом і посадив на землю, щоб квіти були ближче до землі. Буде квіткова Алея слави.

Будемо з нетерпінням чекати, коли розквітне вся ця краса. Наостанок нашої розмови запитали у Петра Чорного, чи має ще він ідеї та які. Відповідь не забарилася і виявилася доволі надихаючою: «Ідеї, як в Наполеона — перемогти кацапів»

Читайте також:

На площі наводять красу

Садили дерева та прибирали: як у Глуховецькій громаді наводили порядок

Малює пейзажі рідного Козятина і веселих козаків

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up