Обговорюємо тему, як припинити вирізку лісу за економічною доцільністю

Обговорюємо тему, як припинити  вирізку лісу за економічною доцільністю

Генеральний директор “Вінагролісу”: “Ліс, як пшениця, росте, щоб вирубувати”. Він проведе службові перевірки на предмет зловживання його працівниками

Після подій, які відбулися в Збаражських та Махаринецьких лісах, редакцію газети “RIA-Козятин” з особистої ініціативи відвідав керівник лісогосподарства, яке відповідає за цю територію.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Користуючись нагодою, редколегія прийняла рішення провести “круглий стіл” на тему “Припинити неконтрольовану громадою вирізку лісу!” Нагадаю,  залісненість району становить всього до 3 відсотків від загальної площі.

Учасниками дискусії стали голова Зозуленецької територіальної громади Олександр Максимчук,

голова Збаражської сільради Людмила Лавренюк, генеральний директор Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства “Вінагроліс” Анатолій Іванець, журналісти Влад Повх та В’ячеслав Гончарук.

У ході дискусії до обговорення цієї важливої теми приєдналися директор ДП “Козятинський агроліс” Вадим Сичов та фермер Олексій Лавренюк

Якщо представники “Агролісу” вели політику, що вирубки відбуваються згідно з лісовим кодексом в рамках закону, то всі інші — що головна мета зібрання, це припинити та прищепити співробітниками “Агролісу” відповідальність ставитися до лісу не лише, як до товару.

Позицію гостя з області можна було зрозуміти з декількох фраз: “Ліс, як пшениця. Росте, щоб його вирубувати. Вирізають ліс тільки той, який пошкоджений шкідниками та сухостій. Документи виписуються після завантаження на машину. Ми справжні господарі лісу і на це маємо документи. Якщо поліція перевірила документи, значить, все законно”...

Пан Сичов твердив, що все вирізає згідно з лісорубними квитками за продуманим, прописаним і узгодженим планом, починаючи від громад до екоінспекцій.

Він з такою впевненістю хотів завезти пана начальника в Махаринецьку посадку, ніби там нічого не різав, а тільки засаджував молодими дубами від річного до 6-річного віку.

Голова Збаражської сільради Людмила Лавренюк

Присутні голови територіальних громад наголосили, що вони категорично проти вирубок лісу без погодження з громадою.

Голова райдержадміністрації минулого скликання пан Лавренюк на прохання редакції пригадав керівникам “Агролісу” свою позицію, яку займав, коли

очолював район. За його словами, на відміну від цих часів, тоді відслідковувалися крадії лісу. На сьогодні ж ситуація дуже змінилась, не зважаючи на те, що “Агроліс” представляють ті самі люди.

Журналісти редакції продемонстрували пану Іванцю фото- і відеоматеріали з місць вирубок, прокоментували ситуацію. На запитання журналістів генеральний директор пообіцяв провести службове розслідування по суті. Він повернувся до своєї позиції: “рубати ліс!” тільки з науково-обгрунтованих причин.

У результаті, “генеральний” запропонував поїхати з учасниками “круглого столу” перевірити місця вирубок, які засаджені. Про те, як пройшов рейд, які з’явились нові обставини з вирубками лісів у Козятинському районі, які рішення і перевірки провели представники дирекції Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства “Вінагроліс”, читайте в наступних публікаціях.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Береза

    Чому Іванець та   Сичов не розказали  а учасники зібрання не запитали  як зберегти ліс від хвороб ? А пшеницю косять бо її висівають кожен рік та доглядають.А скільки га лісу посаджено та доглянуто по відношенню законних  вирубок?
  • Олег Береза

    Каждый доволен своим умом, но недоволен  своим  положением
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up