Протистояння міста з районом громаді не потрібне!

Протистояння міста з районом громаді не потрібне!

Це навіть не війна, а бичкуватість двох “організаторів”

На останній сесії міськради розглядалося ряд питань, пов’язаних з районною радою. Усі вони були заблоковані. Наприклад, “Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Козятинській районній раді...”. Рішення не було прийнято, оскільки тільки 6 обранців були “за”, проти - 2, утримались —...18! Серед противників: Пузир і Євген Буравський. Утримались депутати Дацюк, Малишевський, Гаврилюк, Каратєєв, Матвіюк, Савчук, Якимова, Марченко, Мудра, Поліщук, Синюшко, Вася Пилипчук, Ясний, Кравчук, Радогощина, Сич, Бернатович, Гончарук. Напишу і тих, хто був проти війни з районом. Це депутати Алла Пилипчук, Роман Масира, Таїса Радіна, Сергій Тремба, Олександр Гвелесіані та Геннадій Панчук.

Це рішення показало, що депутати, які підтримують міського голову і складають більшість в міській раді, не усвідомлюють наслідків затяжної війни між районною та міською радами. Звичайно, конфлікт інтересів може виникати між гілками влади. Тільки мудрі керівники в інтересах громади діють спільно. Вони не заганяють конфліктну ситуацію в глухий кут, а намагаються знайти компромісне рішення. А те, що відбувається між керівництвом району та міста, далеке від компромісів і порозумінь.

Складається враження, що обидві сторони готові тільки воювати.

Відео дня

Ще зовсім недавно міська рада, використавши зміну адрес приміщень на вулиці Героїв Майдану, намагалася виселити працівників райради з приміщень, які за законом належать райраді. І суд першої інстанції підтвердив такі факти. Ще не забулися факти, як міська рада спочатку виділяє три мільйони гривень на нове обладнання в лікарню, а потім відмовляється від свого рішення.

І в місті, і в районі на своїх зібраннях і засіданнях наголошують, що потрібно приймати спільні рішення двох гілок влади. А отримавши запрошення від іншої сторони, шукають привід, щоб не бути присутніми на подібних  засіданнях. Пояснюючи, що повідомлення прийшло надто пізно, і змінити графік роботи вже неможливо. Сміх, та й годі.

А якщо районна рада не виділить місту землі під нагальні потреби, скажімо, ділянку під міське кладовище. Де будуть хоронити містян, які підуть у світ інший? А сміттєзвалище, де влаштуєте? На центральній площі? Знову ж таки доведеться район просити дати землю…

Війна вигідна тим, хто на ній заробляє. А район і місто далекі від такого поняття. Тому громада вимагає покласти край війні між містом і районом і працювати в інтересах громади.       

І нікому не цікаво, що два амбітних жадібних керівники сколотили “гоп-стоп владу” і переймаються лише одним: як “шпілити” бюджет. Адже, якби мали розум керівника, то створили б комісію із депутатів, представників молодого покоління. Вислухали поради лідерів громади, політичних партій, ветеранських організацій. Провели б загальне обговорення та слухання. Максимально оприлюднили б через ЗМІ. Змусили б говорити кожного депутата до голосуванням з оприлюдненням своєї позиції. У цій гризні абсолютно відсутній стержень турботи за людей — керують абсолютно совкові з низьким рівнем інтелекту управлінці, свавільні люмпени. Звідси і суть конфлікту. Так і хочеться цих лідерів міста класифікувати словами їх вождя Леніна (якому служать їхні режисери типу ясних і лівшиців) “За формою правильно, а по суті спотворення”.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Софія

    Не шановний ніким в місті Павел Ясній щось коментує з бодуна, на жаль не бачимо вже, мабуть модератори матюки зачищають)))))))))))ах-ха-ха-ха, заділо за живе, що совковий товариш, ще й режисер самого мера, але ж цим потрібно гордитися, що радить нашому немаленькому меру, за немалі гроші
  • Олег Орлуша

    Не "бичкування" , а БИКУВАННЯ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up