Влада відповіла, як турбується про водопостачання

Влада відповіла, як турбується про водопостачання

На інформаційний запит до Козятинської міської ради щодо організованого постачання питної води в дитсадки, школи, лікарні, терцентр по обслуговуванню одиноких престарілих громадян, чи укладені договори з відповідною санітарною службою на постійну перевірку якості питної води в цих закладах, щодо призначеної відповідальної особи з будівництва нового водогону нової системи водопостачання та ситуації з продовженням будівництва після проведення коригуванню проекту, виконавчий комітет повідомив наступне:

“У закладах середньої освіти встановлені системи очистки питної води і питні фонтанчики. Фільтри закуплені централізовано управлінням освіти та спорту. За зверненням керівників закладів освіти вони замінюються систематично. Тому діти вживають якісну питну воду.

Відповідно до розділу V. п 5 “Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів” затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24. 03. 2016 року №234, кожна дитина за потреби отримує кип’ячену воду. На харчоблоках ДНЗ також встановлені очисні фільтри для приготування якісної їжі.

Козятинським міжрайонним відділом лабораторних досліджень відбір проби води в закладах середньої та дошкільної освіти двічі на рік згідно з річним планом моніторингу.

Відео дня

З метою забезпечення здоров’я дітей, запобігання в колективах інфекційних захворювань керівники закладів освіти за потреби можуть звертатися до вищезазначеного відділу і на договірній основі здійснювати періодичний лабораторний контроль якості води, як це передбачено Державними санітарними нормами...

Організація постачання питної води Козятинського міського територіального центру соціального обслуговування забезпечується центральним водопостачанням та додатковим джерелом питної води (колодязь), який знаходиться на прилеглій території.

По будівництву нового водогону відповідальна особа не призначалась у зв’язку із відсутністю посади головного архітектора міста.

Щодо будівництва нового водогону фінансове управління Козятинської міської ради повідомляє наступне.

Згідно з рішенням 7 сесії 7 скликання Козятинської міської ради за №206 від 20.05. 2016 року по головному розпоряднику коштів виконавчого комітету Козятинської міської ради в міському бюджеті по спеціальному фонду заплановано видатки на виконання проектно-вишукувальних робіт на будівництво робочого проекту ”Водопровід в Козятинському районі Вінницької області” в сумі 502 тисячі 300 грн. З даної суми згідно з головним розпорядженням головного розпорядника коштів виконавчого комітету Козятинської міської ради за №325 від 02. 06. 2016 року перераховано кошти в сумі 150 тисяч 690 грн за коригування робочого проекту ”Водопровід в Козятинському районі Вінницької області”.

У 2017 році рішенням 14 сесії 7 скликання Козятинської міської ради за №594 від 07. 04. 2017 року в міському бюджеті по головному розпоряднику коштів виконавчому комітету Козятинської міської ради по спеціальному фонду заплановано видатки на будівництво нового водогону в сумі 351 тисяча 610 грн. По даному об’єкту касові виплати у 2017 році не проводились.

Міський голова Олександр Пузир, вик. Луков Т.О. 2-01-04”.

Запрошую громаду до обговорення даної відповіді, присилайте свої пропозиції, зауваження, побажання. Адже тема стосується кожного.

Тема води в наступних публікаціях: Марнотратству перешкодити може лише активна позиція не байдужих громадян

Влада відповіла, як турбується про водопостачання

Про якість питної води в Козятині

Аврал! Бутильовану воду ніхто не перевіряє!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Інна Назарук

    Чому ви видалили коментар?
  • Інна Назарук

    https://vn.20minut.ua/pdf

    Подивіться тут ссилку, можливо піде на користь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up