Як заснути у спеку

Як заснути у спеку

Постійно перевертаєте подушку холодним боком? Крутитеся і не можете зручно вмоститись? Переривчасто спите і думаєте, що температура тіла значно вища, ніж повинна бути? Це симптоми, які ми переживаємо у спеку.

Існує 17 способів, які допоможуть спокійно заснути.

1. Постіль - у холодильник покладіть, наприклад, у морозильну камеру на декілька хвилин. Перед цим постіль загорніть у поліетиленовий пакет. Якщо у камері замало місця, можна покласти просто наволочку.

2. Грілку — у ліжко. Заповніть її крижаною водою і помістіть її в "точки охолодження" вашого тіла: коліна, щиколотки, зап'ястя, шию, пах і лікті.  Можна також наповнити грілку холодною водою, заморозити її, а потім взяти в ліжко.

Відео дня

3. Наповніть порожню пляшечку з-під парфумів охолодженою водою і тримайте її біля ліжка. Для охолодження бризніть спрей на обличчя, задню частину шиї і задню частину колін.

4. Користуйтесь бавовняняними піжамами та тонкою бавовняною постіллю. Високоякісна бавовна є ідеальним матеріалом для постільної білизни. Цей матеріал найбільше "дихає".

5. Не вживайте забагато білка. За словами експерта зі сну Дейва Гібсона, це може нагрівати ваше тіло, підвищуючи швидкість метаболізму.

6. Їжте гостру їжу, але принаймні за три години до сну. Це може змусити вас спітніти. А піт охолоджує тіло.

7. Займайтесь спортом зранку, а не ввечері, щоб перед сном тіло було не надто гарячим.

8. Приймайте ввечері теплий душ, щоб знизити температуру тіла. Але не мийтесь у холодній воді, бо ваше тіло реагує на раптові зміни температури, зберігаючи тепло.

9. Тримайте вікна і занавіски зачиненими впродовж дня. Так дім буде холоднішим.

10. Вимкніть всі електричні пристрої в спальні, оскільки вони виділяють тепло. Якщо можливо, вимкніть розетки теж.

11. Тримайте ноги в холоді, тримаючи їх або поза ковдрою, або на пакеті льоду.

12. Покладіть повну каструлю з льодом перед вентилятором, щоб в кімнаті охолодити повітря.

13. Регулярно пийте воду впродовж дня. Але не вживайте багато на ніч. Близько 300 мл перед сном достатньо, щоб зберегти водний баланс, і щоб ваш сон не переривало бажання побігти в туалет.

14. Намагайтеся спати зі своєю половинкою в окремих ліжка. Адже два тіла — в два рази більше тепла.

15. Тепле повітря піднімається вгору, тож намагайтесь спати якнайнижче. Якщо у вас, скажімо, двоповерховий будинок, спробуйте спати на першому поверсі.

16. Спіть у прохолодних, вологих шкарпетках чи навіть у вологій футболці.

17. Прополощіть зап'ястя і ноги холодною водою перед тим, як лягти в ліжко.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мария Милонова

    Наскільки я знаю дуже хороші набори постільної білизни і подушки виробника altex.in.ua  Дуже якісні. Швидка доставка. А в спеку-постільна білизна відіграє важливе значення
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up