Заборонили шкільні батьківські комітети “старого” законодавства

Заборонили шкільні батьківські комітети “старого” законодавства

Аліна Діденко: “Батьківське самоврядування в організації навчально-виховного процесу у закладах освіти є важливою складовою”

Міністерство освіти та науки прийняло рішення заборонити батьківські комітети у школах. Згідно із наказом, розпорядження від 2 червня 2004 року №440 «Про затвердження примірного положення про батьківські комітети (ради)» втрачає свою силу. Активісти коментують рішення міністерства, як важливий та сміливий крок у боротьбі з корупцією та порушеннями прав у закладах освіти. Одні вважають, що рішеннями «Батьківських комітетів» адміністрації закладів виправдовують збір необлікованих готівкових коштів, наймання охорони та навіть відрахування дітей із закладів.

Погодилась прокоментувати газеті “RIA-Козятин” рішення міністра освіти і науки Л. Гриневич щодо діяльності батьківських комітетів у закладах освіти, начальник відділу освіти Козятинської райдержадміністрації Аліна Діденко.

—  На мій погляд, надмірна увага суспільства до цього питання є абсолютно безпідставною і батькам не потрібно турбуватися, — каже пані Аліна. —  Адже, на моє глибоке переконання, наявність батьківського самоврядування в організації навчально-виховного процесу у закладах освіти є важливою складовою. Батьки беруть активну участь у всіх процесах, котрі відбуваються в школах – від створення належних умов у навчальних приміщеннях до активної участі у заходах та спортивних змаганнях.  У багатьох випадках, саме в Козятинському районі ради шкіл очолюють голови батьківських комітетів, більше того, відстоюють інтереси навчальних закладів, а відтак – інтереси своїх дітей у різних органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування.

Відео дня

Накази Міністерства освіти, що втратили чинність, у зв’язку із прийняттям Закону про освіту, були складовою «старого» законодавства і мали лише рекомендаційний характер. Органи виконавчої влади у галузі освіти не мають жодних повноважень щодо діяльності батьківського чи учнівського самоврядування.

Користуючись нагодою, запрошую батьків наших учнів та вихованців до співпраці та сподіваюсь на спільне вирішення нагальних питань, котрі були, є і будуть в галузі освіти.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up