Частка прихильників еміграції зростає

Частка прихильників еміграції зростає

Чи хочеться повертатися в Україну

Думки розділилися

Українка Катерина Рудяк багато подорожує за кордоном і в Україні, веде свій фотоблог в Інстаграм. Нещодавно вона провела опитування, як молодь вважає, варто повертатися їй в Україну чи залишатися на постійне проживання в Ізраїлі, де вона перебуває вже 2 місяці.

– Я навіть не здогадувалась, що мене те опитування так зацікавить, – ділиться Катерина. – Залишатися чи повертатись додому? 86 людей творили історію наступного аналізу. За моїми підрахунками, середній вік респондентів складає 23 роки. Лише одне запитання та декілька секунд для роздуму не дали часу вагатися у виборі. Вважаю, що думка, яка прийшла першою, завжди правильна. Тому…

43, які за кордоном, не хочуть повертатися. 43 – хочуть. Я здивована. Чесно. Схиляюся до думки, що молодь наївно вірить у “рай за бугром”. Проте всі, хто станом на сьогодні є за кордоном, одноголосно вибрали варіант не повертатися.

Відео дня

Гендер. 18 дівчат та 25 хлопців обрали не повертатись, 25 дівчат і 31 хлопець сумують. Пізніше я попросила бажаючих обгрунтувати свою думку. Більшість написала саме про те, що просто хочуть побачитись. Це вже суб’єктивізм, так? Виходить, що і ці люди після зустрічі можуть сказати “Щасливої дороги!”. Частка прихильників еміграції зростає.

Географи. Цих людей я виділяю окремо. 14 з них видно вже нагулялись Карпатами і тягнуть дупи до нових пригод Іудейськми горами. Лише 9 розуміють, наскільки мало ми ще знаємо про нашу Батьківщину. Мені сумно. Чи просто всі бачать реальну “перспективу” після геофаку?

Також варто відзначити, що прихильники печаток у паспорті, це люди з тої частинки “старших респондентів”, багато хто вже працює на стабільних роботах, живе роками за кордоном. Любителі рідного краю – це молодь з громадського сектору, футбольні фанати та люди, які «шукають себе».

Коротко про аргументи. Щиро тішилася, коли люди писали про “хто, якщо не ми? коли, якщо не зараз?” та про громадську активність, як важливість кожного з нас. Був варіант з отриманням громадянства іншої країни задля забезпеченої старості. Жаліються на владу та економіку. Але усі справді люблять нашу Країну.

– Додаю золоті слова: добре там, де нас нема, – підсумувала Катерина Рудяк.(джерело:ПРО те.ua)

З власних опитувань серед молоді на тему, чи мають вони повертатися в Україну, переважна більшість запевнила, що ні. Причин називають багато. Основна — в України з таким керівництвом немає майбутнього. Побічні — легше гроші заробити, щоб жити, а не існувати та відсутність свавілля правоохоронних органів. Діти багатих батьків в Україні воліють краще жити за кордоном, аби більш прогресивно тратити їх гроші.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up