Чи їздять наші автобуси за розкладом

Чи їздять наші автобуси за розкладом
  • Днями міська рада опублікувала розклад руху громадського транспорту на період дії воєнного стану.
  • Ми вирішили перевірити, чи ходять автобуси хвилина в хвилину, чи запізнюються.
  • Результати читайте у нашій публікації

Козятин, як і багато інших міст Вінницької області, не має свого муніципального транспорту. По місту у нас працюють приватні перевізники. Нині маємо всього п’ять маршрутів — одиничка, двійка, трійка, четвірка і сімка. Свого часу була ще шістка, яка їхала з центру до кладовища, але відтоді, як її скасували, минув вже не один рік. Те, що деякі мікрорайони міста залишаються відрізаними від мережі громадського транспорту — зовсім інша тема. Добре, що автобуси принаймні є. А от чи їздять вони за графіком — ми вирішили перевірити..

«П’ять хвилин — це ще не запізнення»

Наш перший пункт призначення — зупинка навпроти супермаркету «ПанЕконом». Тут висить старий розклад, який не оновлювали давно, вочевидь, ще з тих пір, як замість нинішнього «ПанЕконом» була «Корона».

Відео дня

Першою ми вирішили перевірити «сімку». Автобус № 7 зараз курсує з інтервалом в одну годину. Останній рейс — о 17.00 від депо і в зворотньому напрямку — о 17.30 від АТБ. Як на нього встигають люди, які працюють до 18.00 — то вже інше питання. Нас цікавить, чи відстає автобус від розкладу.

На зупинці біля «ПанЕконом» ми зустріли козятинчанку Наталію. Жінка часто користується громадським транспортом. Поки чекаємо автобуса, запитуємо, чи він приходить вчасно?

— Зазвичай не запізнюється, — каже Наталія. — Зараз в 25 хвилин має бути «сімка». І двійкою я їжджу, вона теж стабільно їздить. Більше я не їжджу нічим іншими, бо мені треба до училища. Двійка, наприклад, раніше не їздила по неділях, а зараз вона їздить, вже десь тижнів два як.

— Вам як пасажиру зручно, що автобуси їздять раз на годину? — запитуємо нашу співрозмовницю.

— Мені незручно, — відповідає жінка. — Якби як раніше вони їздили через пів години, було б зручніше. Я їжджу на Катукова від «Господарочки», то там, наприклад, о 9 годині «двійка» іде, а через 10–15 хвилин йде «сімка». Там є альтернатива. У нас сполучення краще. А взагалі мало у нас автобусів. А кладовище — то взагалі! «Шістку» зняли. Це хіба що можна доїхати «сімкою» тільки до Сєдова, а далі треба йти пішки.

На годиннику вже 11.25. За розкладом автобус № 7 має бути на зупинці біля «ПанЕконом» за три хвилини.

— Я в Польщі була, там транспорт запізнюється на 5–10 хвилин і це норма, — продовжує Наталія. — Просто їх там дуже багато, цих маршруток. На 5 хвилин — це ще не запізнення.

Рівно об 11.28 «сімка» приїжджає на зупинку — без запізнення.

Не дочекалися

Наш наступний пункт призначення — зупинка біля центральної районної лікарні. Тут перевірятимемо, чи ходить за розкладом «четвірка», яка сполучає центр міста із посьолком. На відміну від «сімки», яка курсує з інтервалом у годину, автобус № 4 їздить значно рідше. А останній рейс прибуває на кінцеву зупинку, що на вулиці Івана Франка, взагалі о 14.38. Вочевидь, мешканці посьолка з роботи додому добираються на велосипеді, або на своїх двох.

За розкладом, «четвірка» має бути на зупинці біля лікарні об 11.38. Автобус прибуває об 11.37 — на хвилину раніше від графіка. Тож «четвірка» також не запізнюється.

Прямуємо до пошти. Сюди заїжджають усі міські маршрути. Втім розкладу громадського транспорту тут немає — табличку у формі знака зняли вже давно.

На зупинці автобус «Козятин-Самгородок» чекає своїх пасажирів. Об 11.49 двері зачиняються і він від’їжджає. За розкладом рівно за хвилину має приїхати «двійка». Але до зупинки під’їжджає «четвірка». Минає три хвилини, об 11.52 вона вирушає на посьолок. Рівно за розкладом.

Тим часом «двійка» запізнюється вже на дві хвилини. Ми простояли на зупинці до 12.00, втім автобуса № 2 так і не дочекалися. Або він йшов із запізненням, або у розкладі помилка.

Запізнилася на чотири хвилини

Йдемо на зупинку біля автовокзалу. Цього разу перевірятимемо автобус № 3, який курсує з Білої Казарми до Електромережі. Інтервал руху — одна година. За розкладом, «трійка» має бути біля автовокзалу о 12.17. Самого розкладу на цій зупинці також немає. На годиннику 12.21. «Трійка» проїжджає повз, але на зупинку не заїжджає. Тож автобус запізнився від графіка на чотири хвилини.

Повертаємося до центру міста, на пошту. І зустрічаємо на зупинці «двійку». На годиннику 12.52. Втім за розкладом найближчий автобус цього маршруту має бути о 13.50. Знову виникає питання, чи немає помилки у розкладі? О 12.54 «двійка» рушає з зупинки. А ми тим часом чекаємо на пільгову «одиничку», яка їде з Білої Казарми на посьолок. За розкладом вона має бути на пошті о 13.00.

Автобус прибуває о 12.59 — на хвилину раніше від графіка. Тож «одиничка» пунктуальна, як і «сімка» з «четвіркою».

 

Читайте також:

«Ми не будемо по ямах наносити дорожню розмітку»

У Козятині стартує сезон ямкового ремонту

Опублікували графік автобусних маршрутів по місту на період воєнного стану

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up