Дороги жахливі, а від бродячих псів спасу немає

Дороги жахливі, а від бродячих псів спасу немає
  • Проблема. Після виходу статті «Дороги, на яких ламається техніка, і здригаються хати», що вийшла у № 27 газети від 7 липня, і опублікування її на нашому сайті, в соцмережах з'явилося багато коментарів.
  • Одні козятинчани пишуть, що піднімати питання про стан доріг під час війни не на часі, інші —  з обуренням розповідають про вулиці, якими не можна ні пройти, ні проїхати. Зокрема, називали вулицю Подільську і Центральну, що у селі Козятині

До вулиці Подільської ми їхали зі сторони вулиці Катукова. Там власники двоколісних випробовували прокладену декілька днів тому велодоріжку. Якої вона якості — покаже час, але рельєф дітям-велосипедистам навіть дуже сподобався. Велосипедисти з великим життєвим стажем більшість їдуть проїжджою частиною дороги. Ті, хто їде велодоріжкою, при зустрічі з  двоколісним транспортом звертають на тротуар, кажуть трохи вузька велодоріжка.

Від тунелю вулиця Подільська має навіть пристойний вигляд. Видніються на дорозі свіжі сліди від ямкового ремонту. Щоправда така дорога тільки до повороту на село Козятин. Далі можна пообтоптувати добре ноги, пройшовши такою дорогою. Навіть велосипедом там важко проїхати.

Відео дня

— Я як їду тудою — аж зуби цокотять, — розповідає місцева мешканка Ірина. 

Деякі господарі ремонтують дорогу самотужки, тільки дорога на вулиці Подільській в такому стані, що їхніх зусиль замало.

На вулиці Центральній ми хотіли зустрітися з молодою мамою, яка зламала на ямах дороги три дитячих візочки. Тільки мешканці району магазину «Кошик» кажуть: «Всі дороги в жахливому стані, але це можна перетерпіти. А от проблему безпритульних тварин треба вирішувати негайно».

— Це правда, — підключається до розмови продавець магазину пані Наталія. — У мене на сьогодні на харчуванні 19 котів. Я намагаюся їх трохи пороздавати, так мені часто люди підкидають своїх. Киця Наташа дуже добра, я назвала її своїм іменем, привела кошенят. Їй своїх виявилося мало, привела із собою ще майже дорослого кота. Це вже 20-й буде. Напишіть, може комусь треба кошенятко. Є у мене чисто український кіт. У нього очі кольору державного прапора одне жовте, а друге синє, — сказала вона.

Ближче до клубного ставу дорослі скаржаться, що через безпритульних собак не можна відправити дітей за покупками до магазину «Ірина»: «Ми нікого не звинувачуємо, собаки захищають територію, на якій їх приютили. Але факт залишається фактом — з безпритульними тваринами потрібно щось робити».

Таку ж думку мають мешканці, що живуть в районі школи № 9. Кліпсовані собаки, скоріш за все з центру міста, роблять нічні вилазки по літніх хлівах з птицею. Звідки забредають чотирилапі мисливці, постраждалим не вдалося дослідити, адже жовті кліпси на вухах стерилізованих собак у всіх однакові, кажуть вони.

Коли вже заговорили про тварин, то варто нагадати за мешканців дикої природи. У Іванківцях на вулицю Новий Світ і прилеглі території серед білого дня на домашню птицю нападають лиси. Просять іванківчани про вилазки рудих розбійників повідомити в товариство мисливців та рибалок Козятинщини.

Ось така вийшла поїздка: почали з доріг, а закінчили нахабними лисами. Але оминути ці проблеми теж не можна, бо вони болять людям.     

Читайте також:

Дороги, на яких виводиться з ладу техніка, і здригаються хати

«Світить» до 12 років тюрми: судять підприємця, що «головував» у ремонті Куликівського

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Зися Цимельман

    А хіба в нас є дороги?тільки напрямки,мерші все до гузиці,хоча поточний ремонт доріг можна робити і в військовий час.в Житомирі ж ремонтують.
  • Читач53

    По вулиці Подільській вечорам розгулюють лисиці як в себе вдома навіть автомобілів не бояться.Виходять вони на всі сусідні вулиці з території колишнього ПМК-60. Що стосується доріг в с. Козятин то це взагалі катастрофа. Якщо до об'єднання з містом  в одну громаду весною підсипались місця де сильні вибоїни і гейдерувалися то після об'єднання  на сільських дорогах і це вже не робиться. Ось Вам і переваги Гройсманівської децентралізації в виконанні "мерші" Ярмолаєвої

keyboard_arrow_up