Дорожні ангели розповідають, що ремонтують

Дорожні ангели розповідають, що ремонтують
В новому асфальті в ямках залишають камінчики

Насправді халтурять, хоча планувала робити по-новому

У Козятині міськрада розпочала ремонт доріг. Почали з вулиці Васьковського. Це одна із семи вулиць, які управління ЖКГ має провести капітальним ремонтом в цьому році. Ремонтувати дороги - справа дійсно першочергова і невідкладна. От тільки якби порив влади до ремонту доріг не відрізнявся від того, що подається в кишеньковій газеті міськради ”З першим теплом розпочато ремонт доріг”. Судячи з написаного, влада має намір провести якісний ремонт доріг, який ніхто раніше не робив за останні 15 років. Та виконуючи якісні ремонти на дорозі, ще планують виправляти недоліки попередників. Управління ЖКГ не визнає, що більш, як два роки, перебуваючи при владі, з дорогами також халтурили. Головне подати себе як дорожніх ангелів?

Багато хто пам’ятає дорогу, яку робили на  вулиці Довженка в минулому році. Її знову включили в перелік доріг капітального ремонту на 2018 рік. Тож виходить, роблять дорогу капітально і капітально на ній халтурять, а наступного року ту дорогу героїчно виправлять.

Такого дійсно ще не було!

Не тільки 15 останніх років, а скільки виповнилось Козятину! Влада каже, що буде відремонтовано 7 вулиць капітальним ремонтом, решта — поточним ремонтом. Це всі вулиці, які є в Козятині. Жарт, обіцянка чи реальність?!

Відео дня

Що таке капітальний ремонт дороги? Зупинимось лише на трьох пунктах, які не виконуються в нашому місті.

  1. Заміна всіх шарів покриття відносно дорожніх комунікацій водовідведення чи каналізації.

  2. Заміна всіх шарів дорожнього покриття, коли колія на дорозі перевищує 45 мм.

  3. Відновлення діючих та встановлення нових споруд водовідводу, включаючи дренажні системи чи водовідведення.

Багато наших мешканців бачили, як в районі пошти якісь працівники відбійними молотками шукали люки дорожніх комунікацій. Ті люки попередні дорожники, і не зовсім дорожники, закатали в асфальт. І добре, що водяники Миколи Кравця знають місцезнаходження тих люків і дорожнього покриття, і, добравшись до тих люків, ламають не сильно. Щось схоже зробили і в капітальному ремонті вулиці Васьковського. Різниця тільки в тому, що біля пошти люки наглухо закатали, а на Васьковського залишились ями. Дорога стала вищою від дорожніх комунікацій.

“Нас чекає напружений період  ремонтів у Козятині, — наголосив заступник міського голови - начальник управління ЖКГ, інспектуючи хід розпочатих робіт. — Адже важливо не тільки освоїти передбачені кошти, а й виконати роботи якісно. Це принципова позиція міської влади: щоденний контроль на усіх етапах виконаних робіт. Крім того, виявляємо брак і огріхи, які допустили у своїй роботі попередні виконавці ремонтних робіт”.  

Хочу запитати в Євгена Миколайовича, хто з контролюючих від міської ради був присутнім у четвер о 8.20 на вулиці Васьковського? Нікого.

Якісний ремонт вулиці Васьковського відчули на вулиці Винниченка. Люди випльовують пил на своїх зубах після зачистки грунту грейдером вулиці Васьковського — таку зробили пилову бурю. Та й за три дні того ремонту ми не зустріли нікого, хто б контролював виконані роботи. Тож не дивно, чому дорога на Васьковського стала вищою від люків каналізації. Але добре, що їх не заасфальтували, як на вулиці Незалежності.

Від редакції: Є і приємина. Слід відзначити, що Євген Малащук — єдиний, хто реагує з владної верхівки на газетні публікації. Дякуємо йому за заасфальтовану доріжку біля круга на переходці. Вона така була необхідна мешканцям південно-східної частини міста!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up