Коли дощить, на Куликівського розливаються озера

Коли дощить, на Куликівського розливаються озера
  • Вчора ввечері область накрили дощі. У Вінниці була справжня злива.
  • Натомість у Козятині випав дрібний дощ, втім і того вистачило, щоб на Куликівського утворилися величезні калюжі.
  • Як це все виглядало — дивіться на фото

Якби вулиця Куликівського входила в список тих, які підлягають перейменуванню, її сміливо можна було б назвати Калюжною. Бо коли йде дощ, там виростає стільки калюж, що й не злічити. І що тут такого — подумаєте ви. Адже це не єдина вулиця у Козятині, де є така проблема.

На тій же Грушевського вздовж узбіччя збираються такі калюжі, що коли повз проїжджає автівка, здіймається хвиля і тебе накриває бризками брудної води. Особливо якщо водій не збавляє швидкість. Добре, що деякі кермувальники мають совість і трохи гальмують або намагаються акуратно об’їхати калюжу.

Чи ділянка дороги на Героїв Майдану перед пам’ятником Михайлу Грушевському, де раніше постійно забивалися дощоприймачі. Їх не встигали чистити, тому коли йшла злива, перед пам’ятником утворювалося ціле море, таке, що ні пройти, ні проїхати, у прямому сенсі цього слова.

Відео дня

А ще ж є територія за стоматцентром, де широчезна калюжа стоїть майже постійно — і навесні, коли тануть сніги, і восени, коли місто рясно поливають дощі. Все було б нічого, якби не одне але — ані на Грушевського, ані на Героїв Майдану, минулого року не робили капремонт, так само не асфальтували територію за стоматцентром.

Натомість Куликівського ремонтували в рамках програми «Велике будівництво» зовсім нещодавно. І це була єдина вулиця у Козятині, де минулого року робили не поточний, а саме капітальний ремонт. Крім того, лагодили не лише дорожнє покриття, а й тротуар. А ще це перша козятинська вулиця, на якій зробили велодоріжку. Щоправда, поки там немає ані відповідних знаків, ані розмітки. Тож за логікою асфальтове покриття тут мало б бути рівнесеньке, як під лінійку. Але це не так. І щоб у цьому переконатися, не треба спеціальних пристроїв. Достатньо пройтися вулицею, коли йде дощ.

У понеділок, 1 серпня наші журналісти потрапили на Куликівського саме під час такої погоди. Попри те, що зранку яскраво світило сонце і було доволі спекотно, під вечір усе різко змінилося і ближче до 19 години Вінниччину накрили дощі. Десь пройшла справжня злива, як от у Вінниці. У Козятині лиш трохи гриміло і випав нерясний дощ. І те, що ми побачили на той момент на Куликівського, нас вразило.

Тротуар був вкритий калюжами. Простіше вийти на велосипедну доріжку, ніж їх обійти, бо там покриття дещо рівніше. Натомість на пішохідній асфальт горбистий, тож зовсім не дивно, що коли дощить, у неглибоких западинах збирається вода. У деяких місцях кальобухи практично на всю ширину тротуару. На повороті на вулицю Бессарабова розлилося ціле озеро.

Щоб його пройти, доводиться або мочити ноги по кісточки, або йти проїжджою частиною. А той поворот, до речі, також асфальтували минулого року. Просто перед ворітьми одного з будинків утворилася широка калюжа. Мешканцям дуже «зручно» виходити з дому в дощ — відкриваєш калітку, а ступити нікуди, бо під ногами вода.

А що коїться на проїжджій частині! Під бордюром збирається вода і в деяких місцях теж утворюються цілі озера.

Пішоходам душ із дощової води забезпечений, тому що водії женуть на своїх автівках, забувши, що їдуть не трасою, а в місті, де треба скидати швидкість. І добре, якщо ви вчасно встигнете прикритися парасолькою, тому що колеса машини здіймають високу хвилю. Словом, водовідведення «працює» на повну.

 

Читайте також:

Справа із ремонтом на Куликівського дійшла до суду

Ремонт на Куликівського завершили. Як виглядає оновлена вулиця - фоторепортаж

Договір на ремонт Куликівського хочуть скасувати через суд

Наша ТГ — у ТОП-5 громад, які беруть участь у фінансуванні ремонтів місцевих доріг. Де вже кладуть асфальт?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Лариса Березовска

    А в селі немає
  • Valentina Shaidovska

    Про Козятинські дороги,  вулиці можна розповідати цілими днями бо ними ніхто не займався так як потрібно. Вода не може нікуди збігати після опадів бо не працює система водовідводу. Ось тиак і будемо жити в цьому болоті поки не прийде до влади розумний, чесний господарник, який любитиме своє місто як місце де він живе:квартиру, будинок. А то так приходять випадкові люди, які нічого не знають і не хочуть знати їм би лише кишені набити, магазинчики повідкривати, дорогу до свого будинку, до батьків ось і вся робота. Але вони знову готуються до наступних виборів.
  • Екатерина Ляшук

    А про що ж вам писати ще, тільки про дощ🤷‍♀️
    Зараз таке твориться в країні, що всім на ці калюжі начхати! Краще закликайте людей донатити на ЗСУ. Або напишіть статтю, як отримати допомогу нужденним, куди звертатись і т.д. Або  чи є у нас пункти куди можна принести речі для переселенців і що саме потрібно!
  • Виктор Ставничий

    Не було дощу - біда, пішов дощ - знову не так!....

keyboard_arrow_up