На колишній Матросова своє чорне море

На колишній Матросова своє чорне море
  • Дорожнє покриття на вулиці Степана Бандери (так тепер зветься Матросова) вражає.
  • І зовсім не тим, що там ями на асфальті.
  • Коли дощить, там збирається така кальобуха від краю до краю, що ні пройти, ні проїхати

Ми часто пишемо про козятинські дороги, тому що проблем із ними вистачає. Як не розсипається свіжо вистелений асфальт після капітального ремонту, то ями килимами закривають. Приводом написати чергову публікацію на цю тему стала вулиця Степана Бандери, що козятинчанам більше знайома як Матросова — головна магістраль східної частини міста.

Нещодавно нам «пощастило» потрапити на колишню Матросова під час дощу. Калюжі на асфальті у таку погоду — звична річ, втім те, що ми побачили на цій вулиці, без перебільшення нас вразило. На одній із ділянок там утворилася величезна кальобуха на всю ширину дорожнього полотна. І щоб її обійти, довелося йти попід самим парканом довколишніх будинків, бо інакше — ніяк — тротуару на Степана Бандери немає. Додамо сюди ще й машини, які ганяють, не збавляючи швидкість. І якщо автівка проїде повз вас під час опадів, будуть мокрими у вас не тільки ноги — душ із дощової води забезпечений.

Спершу ми подумали, що на тому місці відсутній асфальт, тому там і збирається вода. Та коли прийшли на вулицю за сонячної погоди, побачили, що, хоч і з вибоїнами, дорожнє покриття там є.

Відео дня

Попри це, щоразу, коли йде дощ, на тому місці збирається вода. Місцеві вже охрестили цю кальобуху «чорним морем».

— Там видно низина просто, — каже жінка, яку ми зустріли на вулиці Степана Бандери. — Її треба висипати напевно. Діти дуже страждають, як ідуть у школу. В мене внуки ходили, то я брала чоботи і їх проводила. Не можна взути нормальне взуття, тому що там вода. Заважає вона, звичайно. І машини притишують хід, які їдуть там. І немає тротуару, щоб пройти.

— Заважає ця калюжа, дуже заважає, — каже інша жінка. — В город летить вода страшно. Машини літають. Ось буряки копаю, вода мало не хлюпає під низом. Такі мокрі, страшне, не можу з ними ради дати. Тут нічого не посієш, не посадиш, бо мокро. Постійно вода в городі. Скільки ми говорили, скільки ми не збиралися, а хто що робить? 

Козятинчанка каже, коли вулицею летять машини, всю воду з дороги змиває їй на город. А коли дощі періщать декілька днів без перестанку, або йде злива, буває й таке, що вода з калюжі заливає все обійстя і доходить до хати.

— Я не розбираюся, звісно, але мені здається, що тут виямок виходить, ложбинка така, — продовжує наша співрозмовниця. — І ще що може бути причина яка — Козятин, як кажуть, на воді побудований. Ото десь воно всмоктує.

— Чи завжди тут була така калюжа? — запитуємо жінку.

— Як ще асфальту не було, тут колдобини були. Ніхто просто не звертав уваги, кругом тут ями були по всій цій дорозі. Але коли зробили асфальт, то стала збиратися вода. Як суш, то добре, воно сухеньке. А зараз копни на сантиметрів двадцять і мабуть вода буде виходити наверх. Подивіться, все позмивала вода. Там штукатурка була, — каже мешканка вулиці Степана Бандері і показує бетонну основу під парканом-сіткою — вона вся встелена щебенем. — Далі води такої нема, а тут! І весь щебінь на город.

Лишень уявіть собі, як живеться людям, у яких постійно стоїть вода в городі. Які виходять із фіртки, а ступити нікуди, бо під ногами кальобуха. То може саме час звернути на цю проблему увагу і вирівняти дорожнє полотно? Або хоча б зробити водовідведення, яке, очевидно, там відсутнє.

 

Читайте також:

Ремонт дороги по-козятинськи — поливати бітумною сумішшю калюжі води

В Козятині найродючіша земля.Тут навіть кришка підземної комунікації дала врожай

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Микола Бернатович

    Розбудовуємо інфраструктуру .Приваблюємо туристів.
  • Зоя Андрощук

    А на вулиці Сокілецькій які озера та ще без освітлення завдяки депутату Шумському збив стов

    Сергій Гнаткевич reply Зоя Андрощук

    Ось таке спілкування в нашого ЗЕслуги народу

    Сергій Гнаткевич reply Зоя Андрощук

    Зоя Андрощук щей депутат не зовсім адекватний виявився, хоча наразі служить в ЗСУ

    Оля Кравчук reply Зоя Андрощук

    Зоя Андрощук вони всі думають про людей

    Зоя Андрощук reply Зоя Андрощук

    Оля Кравчук це кума благодаря депутату

    Оля Кравчук reply Зоя Андрощук

    Зоя Андрощук кума в нас теж темно хоч око виколи
  • Сергий Левчук

    На новий рік може залатають?
  • Татьяна Адамова

    Ще по Винниченка пройдіться

keyboard_arrow_up