Ремонт на Куликівського завершили. Як виглядає оновлена вулиця - фоторепортаж

Ремонт на Куликівського завершили. Як виглядає оновлена вулиця - фоторепортаж
  • Нарешті відбулася подія, на яку козятинчани чекали з нетерпінням стільки місяців — капітальний ремонт дорожнього покриття і тротуару на Куликівського дійшов до фінішу.
  • Ми пройшлися від початку до кінця вулиці, аби подивитися, який вона має вигляд і оцінити, чи зручна вона для пішоходів

Вулиця Куликівського — перша у Козятині, яку відремонтували в рамках програми «Велике будівництво». Роботи стартували ще у вересні 2021-го і мали завершитися до кінця минулого року, втім зробити все не встигли. Довгих сім місяців ми чекали, коли нарешті капремонт на Куликівського дійде до логічного кінця. За цей час дорожнє покриття вже пережило два ямкових ремонти. І нарешті роботи завершили — асфальтове покриття дорожнього полотна долатали, тротуар і велодоріжку доробили. І цього разу дорожникам вдалося вкластися у визначені терміни: відповідно до додаткової угоди, яку уклали з підрядником в останній день травня цього року, капремонт мав завершитися до 30 червня.

У середу, 29 червня, ми вкотре вирушили на Куликівського, аби подивитися, що там і до чого. Вулиця викликає доволі двояке враження. Латка на латці — ось що можна сказати про дорожнє полотно. Після двох ямкових ремонтів, які робилися у листопаді 2021-го і червні 2022-го, на новенькому асфальті вже 45 латок. А дорога ще навіть не пережила літо. Спека тільки почалася, попереду ще липень і серпень. Сподіваємося, під впливом високих температур і вагою автівок, які жваво курсують вулицею, асфальт не почне знову сипатися. Нагадаємо, згідно з умовами договору, гарантія на дорожнє покриття має бути три роки.

Відео дня

Повернімося до теми латок. Вони тут різні. Довгі, короткі, маленькі й великі, широкі і вузькі. Розпорошені по усьому кілометру дорожнього полотна, яке капітально відремонтували. Одну із ділянок вже лагодили двічі. Під час першого ямкового ремонту постелили новий шмат асфальту, чималий за розмірами. Зверху на ньому ми нарахували ще трійко свіжих латок.

Стики біля зупинки і школи, які з’єднують новий асфальт зі старим покриттям, одразу впадають у вічі і мають неакуратний вигляд.

Облаштувати тротуар і велодоріжку вже також встигли. Хоча ще тиждень тому на тій ділянці, що ближче до тунелю, можна було ноги зламати — замість асфальту був суцільний щебінь, розділений бортовими каменями. Так, ви правильно зрозуміли — велодоріжку від доріжки пішохідної розділяють бордюри. Ми не знаємо, чи це таке ноу-хау підрядника, чи може подібна практика є і в інших містах, втім у сусідній до нас Вінниці велосипедну від пішохідної доріжки розділяє лише дорожня розмітка. Хоча прокласти бортові камені між велодоріжкою і алеєю — загалом ідея непогана. Можливо це вбереже пішоходів від спокуси ходити у тій частині, яка призначена для водіїв роверів. Шкода, що бордюри у деяких місцях вже почали трохи сипатися.

Із одного боку тротуар зробили вздовж всієї вулиці — від школи аж до тунелю. Ті місця, де асфальт почав обсипатися, залатали.

Але яму на тротуарі на початку вулиці залишили. Тепер із неї стирчить гілля і росте трава.

Зате велодоріжка пахне свіжим асфальтом, адже ще тиждень тому її взагалі не існувало. Щоправда, починається вона не від школи, а чомусь від танка. Певно передбачено, що велосипедисти виїжджатимуть винятково з вулиці Незалежності.

Враховуючи сліди від протекторів шин, доріжкою вже користувалися. Втім чимало козятинчан за звичкою продовжують їздити по узбіччю.

Загалом тротуар праворуч від дороги зручний, якщо ви не мама з дитячим візочком. Тому що у місцях, де Куликівського перетинають інші вулиці, та й перед пішохідним переходом бордюр зависокий.

Натомість із лівого боку пішохідну доріжку зробили лише на ділянці від тунелю до зупинки.

Але біля службового переходу новий асфальт не поклали. Хоча тим тротуаром користується багато козятинчан. Так і мусять люди ходити пилюкою і викручувати ноги через камінці.

Озеленення на Куликівського, на жаль, немає. Попри те, що, відповідно до договору, там мали посіяти газон. Натомість там просто видалили усі липи, які росли на тротуарі. За рахунок цього значно розширилася пішохідна доріжка. Втім через повну відсутність дерев і трави влітку на тротуарі на Куликівського буде справжнє пекло. Рятуватиме хіба що тінь від дерев, які ростуть під парканом на подвір’ях.

 

Читайте також:

Справа із ремонтом на Куликівського дійшла до суду

На Козятинщині ремонтуватимуть дороги. Розповідаємо, які саме

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач53

    Коментувати вже нічого. Після такого "капітального ремонту" і всього, що про нього написано, правоохоронцям - непочатий край роботи. Тільки незрозуміло чому до цього часу з їхнього боку відсутня будь-яка реакція?

keyboard_arrow_up