Що з Іванковецьким мостом?

Що з Іванковецьким мостом?
  • У кінці минулого року до редакції нашого щотижневика звернулися мешканці сіл Козятина та Іванковець.
  • У своєму зверненні вони вказували на незадовільний стан мостових споруд через греблю ставків у їхніх населених пунктах.
  • Ми звернулися до фахівця будівельних робіт Олега Каменного. Він як фаховий будівельник сам оглянув споруди і звернувся у відповідні інстанції.

Недавно йому прийшла відповідь з Урядової гарячої лінії такого змісту: 

«Державне підприємство служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області розглянуло ваше звернення на Урядову гарячу лінію № КЛ-15010013 від 26 грудня 2022 року щодо ремонту мостової споруди у селі Іванківці Козятинської територіальної громади Хмільницького району Вінницької області.

Відео дня

Підприємство повідомляє, що при належному фінансуванні у 2023 році та при настанні сприятливих погодних умов будуть проведені роботи по поточному дрібному ремонту та експлуатаційному утриманні мостової споруди на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С -02-08-06 с. Козятин с. Іванківці».

— Тобто нам у допомозі не відмовили, але й конкретної відповіді, коли це буде зроблено, не дали, — каже Олег Каменний. — Мости на дорогах державного та місцевого значення — в зоні впливу «Укравтодору» та облдержадміністрацій відповідно. Але ж ними їдуть наші діти. Міст через греблю ставка в селі Козятин, за оцінками жителів громади, не такий небезпечний, як у Іванківцях і з ним щось треба було робити ще вчора. Сама споруда знаходиться в долині. Тала вода з поля стікає на дорогу та при мінусовій температурі повітря вода там замерзає. За відсутності відбійників будь-який транспорт може знести з дороги до набережної чи ще гірше — у води ставка.

Читайте також:

Півкілометра дороги з поворотами над ставом і жодної опори

З моста можна шубовснути просто в став

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up