Вулицю Куликівського знову взялися латати

Вулицю Куликівського знову взялися латати
  • Ми вже й не сподівалися їх побачити цього літа, аж раптом зустріли дорожників.
  • У Козятині стартував сезон ремонту автошляхів.
  • Понад два десятки латок ми нарахували на асфальтовому покритті вулиці Куликівського.
  • Тієї самої, на якій минулоріч почали робити капремонт

Ще якихось пів року тому вулиця Куликівського була однією з топових тем серед козятинчан. Восени 2021-го тут розпочали капітальний ремонт у рамках програми «Велике будівництво». За проектом на Куликівського мали не лише постелити свіжий асфальт на дорозі, а й зробити тротуар із велодоріжкою. Та, як то кажуть, віз і нині там.

Попри те, що згідно з календарного плану капремонт мав повністю завершитися у грудні минулого року, підрядна організація не встигла, а взимку погодні умови для ремонту доріг не підходять, відтак роботи відклалися на рік 2022-ий. Так і залишилися лежати стовпи, які видалили з тротуарів і поклали на вулиці то тут, то там. На тому місці, де мала бути велодоріжка, під ногами продовжив хрустіти щебінь. А козятинчанам і надалі довелося місити пилюку на алеї біля тунелю, бо там не встигли до кінця прокласти на тротуарі асфальт.

Найбільший шквал емоцій і жваве обговорення довкола вулиці Куликівського виникло наприкінці листопада минулого року, коли на свіженькому асфальті почали робити так званий «ямковий» ремонт. Покриття, яке не простояло ще й декількох місяців, почало сипатись, інакше б чому на дорожньому полотні повирізали величезні шматки і заливали асфальт по-новому? Між іншим у договорі, який підписали із підрядною організацією, визначено, що гарантійний строк експлуатації дороги має відповідати мінімально допустимим строкам, визначеним Державними будівельними нормами. А це, на хвилиночку, щонайменше три роки. Натомість асфальт на Куликівського не протримався і трьох місяців.

Відео дня

В останній день травня з підрядником підписали додаткову угоду, вже третю за рахунком, відповідно до якої термін виконання робіт продовжили до 30 червня 2022 року і зменшили вартість договору із 12,8 мільйонів до 8,6 мільйонів гривень.

Днями на вулиці Куликівського знову помітили дорожників — вони заходилися робити ямковий ремонт. Робітники саме закатували асфальт на одній із ділянок, коли ми прийшли на цю вулицю.

— Дівчино, а хто це вам дозволив знімати? — запитав один із робітників, побачивши, що ми фотографуємо. Довелося пояснювати, що закон не забороняє журналістам знімати на камеру процес ремонту доріг.

Не багато, не мало більше двох десятків латок нарахували ми на асфальтовому покритті від початку вулиці до службового переходу, коли завітали на Куликівського у п’ятницю, 17 червня. Трохи менше половини з них вже були залиті асфальтом, решта ще чекала, щоб до них навідалися дорожники. Благо, цього разу більшість із них — це справді латки, а не величезні прямокутники асфальту, шириною майже в половину дорожньої смуги, як це було в листопаді минулого року, під час першого ямкового ремонту нового асфальту на Куликівського. Латки на тротуарі ми вже й не рахували. Добре хоч отвори, які залишилися на покритті після того, як видалили стовпи, вже залили асфальтом.

У календарному плані до додаткової угоди зазначено, що у червні підрядник має улаштувати ще й залізобетонне покриття доріжок та тротуарів. Чи встигнуть дорожники до 30 червня — побачимо згодом. Але роботи у них вистачає — велодоріжка ще не зроблена зовсім, а покриття пішохідної в деяких місцях вже почало обсипатися. Неподалік від тунелю асфальт на тротуарі обабіч бортових каменів виглядає так, наче його миші поїли.

Чому асфальтове покриття почало руйнуватися — судити не беремося, позаяк ми не є експертами. Можливо причина в якості, можливо в тому, що дорогою постійно їздили автівки і асфальт просто не встиг застигнути.

Але ж капітальний ремонт на Куликівського почали робити не минулого року, а ще у 2020-му. Щоправда, тоді не робили ані тротуару, ані велодоріжки, просто поклали асфальт на ділянці дороги в 200 метрів від тунелю до автобусної зупинки. І на цій частині поки немає жодної ями. В той час як на решті покриття, яке зробили минулого року, вже до тридцяти латок.

 

Читайте також:

На Куликівського проводять ямковий ремонт. Що кажуть козятинчани?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (32)
  • Альона Ільніцька

    Зато ЦЕНТР МІСТА І ПЛОЩА ТО ПРОСТО ЖЕСТЬ!!!!!
  • Саня Найдюк

    Не ну то13 лямів напевно мало за800 метрів дороги, щоб зробили на совість то нада було ще 13 доплатити.
  • Володимир Гордишевськмй

    Настоящі знаки якості
  • Любовь Брянская

    200%

keyboard_arrow_up