Чому газ жовтий та не смажаться яйця? Роз’яснює «Вінницягаз»

Чому газ жовтий та не смажаться яйця? Роз’яснює «Вінницягаз»
  • Нарікання з приводу якості газу у топі гарячих питань взимку
  • Який хороший газ та чи розбавляють його?
  • Керівниця прес-центру «Вінницягаз» роз’яснила ці та інші питання у фейсбуку

 

Фахівець зі зв’язків з громадськістю Оксана Поліщук зробила допис у фейсбуці з приводу якості газу. За її словами, вінничани часто скаржаться на те, що «газ поганий, не смажаться яйця та чайник не кипить». Проте, причина не в поганому паливі, а у плитах вінничан:

«Про калорійність, яйця і чайник. Калорійність газу у Вінницькій області в середньому 8200 кілокалорій. Норма, згідно ГОСТу — 7600 ккал. Горить синім чи жовтим - не значить, хороший чи поганий. Значить, згорає чи не згорає повністю. Жовтий, зокрема, може свідчити про неповне згорання через недостатню кількість кисню (невідрегульована подача кисню на форсунки)», — пише речниця ПАТ «Вінницягаз».

На сайті «Нафтогазу» пояснюють, що 7600 кілокалорій на кубічний метр — це мінімально допустиме значення згоряння природного газу.

Відео дня

А так, допустимий діапазон якості газу від 9840 ккал/м3 (41,2 МДж/м3) до 13020 ккал/м3 (54,5 МДж/м3) із допустимим відхиленням ±5%.

Далі, Оксана Поліщук дає рекомендації, що робити, якщо «поганий газ»:

«Краще викликати фахівця, аби відрегулював плиту (а у нас морально застарілих і зношених 30-річних плит рахувати-не перерахувати) або ж елементарно відчиняти вікно на провітрювання, коли куховарите», — пише у дописі вінничанка.

 

 

Валерій Чудновський

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up