Комуналка 2017: чого чекати козятинцям

Комуналка 2017: чого чекати козятинцям

Постійне збільшення тарифів житлово-комунальних послуг стали вже нормою. І 2017 рік - не виняток. В Україні дорожчає комуналка на газ, світло та воду.  

Згідно з постановою Нацкомісії 2017-го подорожчає електроенергія.

Як результат з подорожчанням світла зросте і собівартість водопостачання, що може призвести до того, що комісії також доведеться піднімати тариф на холодну воду. Окрім того, наступного року для України подорожчає імпортний газ, від вартості якого залежить тариф на блакитне паливо для населення. У свою чергу, від ціни на газ залежать тарифи на опалення і гарячу воду.

Електроенергія

Відео дня

З початку Нового року розраховувати на фіксування тарифів не доведеться. Уже навесні з першого березня настане новий етап з підвищенням оплати електроенергії для населення: 0,9 грн - до 100 витрата кВт / год; 1,68 грн за один кіловат при споживанні 100 - 600 кВт / год; 1,68 грн при перевищенні 600 кВт / год. Жителі села будуть оплачувати електрику за такими ж тарифами, як і міські. Тільки для сільського населення передбачений додатковий норма-обсяг споживання - 50 кВт / год в кожному пункті.

Газ

Нині Україна купує газ у Європі, де ринок реагує швидко на зміну цін. У 2017 році тисяча кубометрів коштуватиме 9600 грн (нині - 6800 грн). Навесні, починаючи з 1 квітня 2017 року, тариф буде включати дві частини: перша - оплата використаного обсягу газу; друга частина - абонплата за здійснення доступу до газопроводів (фіксована сума). За попередніми підрахунками, абонплата складе 17-29 гривень щомісяця.

Якщо протягом одного місяця власник квартири чи будинку не використав газ, то все одно потрібно буде заплатити за його абонплату. Аргументом є те, що газові системи розподілу і постачання потребують підтримці робочого стану. При цьому споживачам необхідно буде замінити лічильники (з меншим обсягом газу) в обов'язковому порядку і за свій власний рахунок. Таким чином, скорочується нераціональна витрата газового споживання.

Як говориться в меморандумі з МВФ, до квітня 2017 року Україна зобов'язується запустити механізм, який дає можливість корегувати тарифи на газ для населення і утримувати поквартальні показники. В результаті блакитне паливо для українців може подорожчати вже наприкінці цього опалювального сезону.

Теплопостачання і водопостачання

Комісія з питань житлово-комунального господарства уточнює: підвищення тарифів на водо- і теплопостачання поки виключати не слід. Одна з інновацій - Кабмін змінив механізми, які регламентують оплату за централізоване теплопостачання в будинках, де немає теплових лічильників. Близько 60% в тепло тариф - це вартість газу. Чим більше він коштує, тим цінніше гаряча вода, опалення та тепло енергія.

Марина Михальчук
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up