Нагадали про допомогу переселенцям та повідомили про зміни соцвиплат та пенсій у липні

Нагадали про допомогу переселенцям та повідомили про зміни соцвиплат та пенсій у липні
  • Починаючи з травня 2022 року українцях, які стали переселенцями, надається матеріальна допомога. Для цього потрібно мати «Довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи».
  • Який розмір допомоги біженцям та як змінилися соцвиплати та пенсій у липні?

 

Зокрема нагадуємо, що відповідно до рішення Уряду допомога на проживання ВПО надається на підставі отриманого статусу, а саме «Довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» в наступних розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — 3000 гривень;
  • для інших осіб — 2 000 гривень.

— Звертаю увагу, що виплата допомоги переселеним особам не проводиться з бюджету Козятинської міської громади а фінансується за рахунок коштів Державного бюджету. Міністерство соціальної політики спрямовує кошти до Ощадбанку, який перераховує їх на рахунки внутрішньо переміщених осіб. Отримана допомога на проживання не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та НЕ враховується при обчисленні сукупного доходу домогосподарства під час призначення інших видів соціальної допомоги, — пише Тетяна Єрмолаєва — Козятинський міський голова

Також слід додати. що у зв'язку із зростанням розміру прожиткового мінімуму з 1 липня, змінюється розмір соціальних виплат та пенсій.

Відео дня

Читайте по темі:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up