Плату за вивіз сміття хочуть підняти

Плату за вивіз сміття хочуть підняти
  • Тариф на вивезення твердих побутових відходів не змінювався впродовж чотирьох років.
  • Та, схоже, зовсім скоро за послугу нам доведеться платити значно більше: «Чисте місто» повідомило про намір ввести в дію новий тариф.
  • Розповідаємо, на скільки подорожчає вартість вивозу сміття і для кого

Більше чотирьох років тому у Козятині змінили підхід до централізованого вивезення твердих побутових відходів. На зміну вантажівці з ковшем, яка приїздила щовечора в один і той самий час і на яку козятинчани виносили сміття, прийшли сучасні контейнери. Відтоді нам більше не доводиться чекати на сміттєвоз, кожен виносить сміття тоді, коли йому зручно, а на додачу до баків для твердих побутових відходів тепер маємо ще й контейнери для збору пластику і паперу.

Поки що за вивіз сміття ми сплачуємо 16 гривень 30 копійок. Саме такий тариф встановили у розрахунку на одного мешканця і ця плата була незмінною впродовж чотирьох років. Та, схоже, зовсім скоро за вивіз твердих побутових відходів нам доведеться віддавати більше — вартість послуги може підскочити майже на 10 гривень.

Комунальне підприємство «Чисте місто» має намір ввести в дію нові тарифи за вивезення сміття. Про це повідомили на офіційному телеграм-каналі Козятинської міської ради. Із одного мешканця хочуть брати 25 гривень 60 копійок. Це стосується лише тих, хто проживає у Козятині. Про намір змінити плату за вивіз ТПВ для мешканців сіл громади поки не повідомляли.

Відео дня

«Останній раз тариф затверджувався 1 грудня 2018 року. Основні складові суттєво змінились в калькуляції. Мінімальна зарплата піднялась з 3723 гривень до 6500 гривень, паливо з 21–23 гривень до 60–67 гривень, техніка має знос і збільшились витрати по запчастинам.
Введення в дію нових економічно обґрунтованих тарифів на вивезення та захоронення твердих побутових відходів обумовлено необхідністю покращення санітарного-епідеміологічного стану та благоустрою території Козятинської територіальної громади», — йдеться у повідомленні міськради.

Додамо, що новий тариф ще не ввели. Це лише пропозиція. Тарифи затверджує виконавчий комітет. Питання розглядають на засіданні і голосують. Тож чи зміниться плата за вивіз сміття для козятинчан — стане відомо пізніше.

Опитування

Чи готові ви платити за вивіз сміття майже на 10 гривень більше

 

 

Читайте також:

Під час війни тарифи на газ для населення не зміняться

Плату за проїзд в автобусах таки підняли

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (21)
  • Валерий Савченко

    Все було би нічого,але подивіться,що робиться біля баків-пакети зі сміттям,які лежать біля баку,робітникі "Чистого міста" не підбирають.Бродячі собаки іх рвуть,а вітер ролзносить це сміття і так воно валяється до чергового "суботника".Одізвіться- хто бачив чиновника з міськради чи з чистого міста,який би перевірив якість  прибирання міста.Чи  заступник міського голови з цих питань моніторить якість прибирання?А чи хоч один депутат підняв питання чистоти вулиць на своєму окрузі?Одні знаки питання.
  • Людмила Філонова

    Місто заростає бур'нами
  • Галина Кравцова

    Це безглуздо! Люди перестануть платити.
  • Екатерина Коваль

    Рекомендації від міського голови, економити сімейний бюджет, а ціни піднімають. Якось так)))))

    Оксана Ясинская reply Екатерина Коваль

    Екатерина Коваль вона може економити получати таку зарплату а тут виживаєш за ці копійки шей піднімають за все

keyboard_arrow_up