Прийняли бюджет і виділили кошти на виплату заборгованості зарплат лікарні

Прийняли бюджет і виділили кошти на виплату заборгованості зарплат лікарні
Фото зі сторінки Козятинської міської територіальної громади у Фейсбук
  • Відбулася 30 сесія міської ради.
  • На засіданні депутати затвердили скарбницю громади на 2023 рік, розглянули цілу низку питань, а один із обранців достроково склав повноваження.
  • Розповідаємо, як пройшла остання в цьому році сесія

У середу, 21 грудня, провели 30, чергову сесію, хоча засідання мало відбутися на декілька днів раніше. Спершу планували, що обранці зберуться у п’ятницю, 16 грудня. Напередодні цієї дати на прохання колективу Козятинської центральної районної лікарні частина депутатів, серед яких колишній міський голова Олександр Пузир, звернулися до Тетяни Єрмолаєвої із пропозицією скликати 19 грудня сесію позачергову, аби терміново вирішити проблеми, які виникли у лікарні. Причина в тому, що через брак фінансування колектив сидить без зарплати вже впродовж декількох місяців, а загальний борг із виплати заробітної плати становить вже більше 10 мільйонів.

У переддень, коли мали провести 30 сесію, очільниця громади видала розпорядження, яким засідання перенесли з 16 грудня на 21-ше. Відтак обранці зібралися не в п’ятницю, а в середу. Під час засідання розглянули більше ста питань. Чи не найголовнішим у цьому списку був бюджет Козятинської територіальної громади на 2023 рік. Рішення прийняли, втім не одноголосно — троє депутатів від партії «Слуга народу» вирішили утриматися. Детальніше про те, як розподілили фінанси міської скарбниці на наступний рік, розкажемо вже у новому 2023 році.

Крім бюджету, депутати традиційно прийняли цілу низку програм, які діятимуть у Козятинській громаді впродовж наступних декількох років. Зокрема, затвердили програму надання одноразової фінансової допомоги для підтримки ОСББ та житлово-будівельних кооперативів, які уклали договір про управління будинком, програму про співфінансування робіт із капремонту багатоповерхівок, а також комплексну програму підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям», яка діятиме до 2025 року. 

Відео дня

Також обранці прийняли рішення про розвиток міжнародної співпраці з містом Серадз, яке розташоване у Польщі. А депутат від «Української стратегії Гройсмана» Микола Шутов достроково склав повноваження. Хто з колег займе його місце у сесійній залі — дізнаємося згодом. Додамо, що цьогоріч у списку депутатів вже не вперше відбулися зміни: Руслана Кухара від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» замінила Сніжана Явна.

Говорили на сесії і про Козятинську центральну районну лікарню, адже на засіданні мали затвердити фінансовий план комунального підприємства на 2023 рік. Нагадаємо. у документі, який спочатку представили на розгляд бюджетної комісії, було на цілих 72 посади менше, ніж цьогоріч.

— На сесії були присутні мешканці нашої громади і колектив лікарні, — розповів газеті «RIA-Козятин» депутат Сергій Матвіюк. — Виступала завідувачка лабораторії. Вона розповіла, що лабораторія має багато обладнання, але немає достатньої кількості людей, щоб на ньому працювати. Навіть зараз лаборанти не встигають виконувати свою роботу, а у них ще хочуть майже весь колектив скоротити. У лабораторії планували дві людини всього залишити. Ми донесли до депутатів, що не потрібно таке робити. На сесії прийняли рішення, що 5 мільйонів з міського бюджету буде виділено на покриття заборгованості по заробітній платі у грудні 2022 року, а 4,7 мільйона — у січні 2023 року. Це повністю покриє заборгованість по заробітній платі, але це нічого не вирішить на майбутнє. Якщо лікарі і лікарня не будуть розвиватися і працювати, не будуть правильно вносити записи до електронної системи, то НСЗУ не буде платити кошти. Так само буде борг і до кінця року буде аналогічна ситуація. Щодо скорочення, то вирішили, що у першому кварталі 2023 року скорочення штату не буде. Наприкінці першого кварталу потрібно буде знову зібратися, побачити, які справи і вирішити, що робити далі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up