Рецепти за межами здорового глузду

Рецепти за межами здорового глузду

Яку стратегічну перспективу бачить команда міського голови, розганяючи ринки? Адже, як людина, яка добивається подвійного преміювання, щось повинна робити корисне для свого міста і держави в цілому.

Мушу нагадати міському голові, що стратегічна мета будь-якої держави, це максимальне виробництво власних товарів і послуг. Ми майже нічого не виробляємо. Зате ми можемо надавати послуги. І одною із складових постіндустріальної економіки є перехід від ціни товару до ціни послуги.

Яку ж послугу отримують підприємці та продавці домашньої продукції на центральному ринку? Не секрет — ніякої. Люди є на центральному ринку тільки в ринкові дні. І то тільки ті, що мають бажання поновити свій гардероб. Понеділок, вівторок, середа, п’ятниця: ринок фактично не працює. Звичайно, за відсутності умов торгівлі на колгоспному ринку, люди підуть торгувати на В. Земляка. Та й як пояснити коровам, козам чи курям, щоб вони неслися чи доїлися тільки в ринкові дні?

Задача влади — створити умови для торгівлі, тобто надати оплачувану послугу, і щоб торгуючих було чим побільше. А не розігнати тих, хто сплачує до бюджету чи дає кошти за місце.

Відео дня

Якось владі вдалося тимчасово впоратися з першою хвилею торгуючих на вулиці Земляка, та не за горами друга хвиля — квіти, розсада, плюс молочна продукція. Знову організуєте рейди поліції на ринку? Міський голова повинен бути господарником, аналізувати економічні явища та виявляти проблеми економічного характеру. Тоді це буде міський голова, якому громада пробачить 200 відсотків преміальних. Спочатку заробіть ті кошти, а потім вже преміюйте себе .

У кожному місті, де немає індустрії, місцева влада повинна бути зацікавлена в робочих місцях для мешканців міста. Адже кожен працюючий сплачує до бюджету. Коли в ньому вистачає коштів на всі потреби, це реальний бюджет і влада хороша.

Яка влада в нашому місті, попробуємо розібратися.

Кожному відома економічна ситуація, що склалася в нашій державі. Кожен наш співвітчизник відчуває, що вона перебуває в стані стагнації. Чому воно так, також всім відомо. Тільки корупцію, крадіжки, все для своїх і перед законом всі рівні і тих, що рівніші, виведемо за дужки. Візьмемо тільки економічну складову. Усі чиновники знають, як державою чи містом керувати. От тільки рецепт виходу з кризи у кожного керманича свій. І не рідко буває, що той рецепт за межами здорового глузду.

Ми не будемо обговорювати різницю між індустріальною економікою, яка до нашого міста ніякого відношення не має. Та й взагалі індустріальна економіка вичерпала свій ресурс через відсутність індустрії в державі. А от до постіндустріальної економіки, яка вже панує в багатьох країнах світу, наше місто може долучитися.

Адже постіндустріальна економіка, це стратегічне планування на довгострокову  перспективу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Питання двох базарів вже перезріло. Владі доцільно зібратися з підприємцями та порадитись про комплексне вирішення . Сильна сторона Козятина - логістичне розташування в аграрному регіоні, це і треба розвивати. Залізниця + бурхливе зростання агробізнесу + будівництво міжнародного авіа-центру у Білій Церкві + реконструкція дороги Житомир -Вінниця - непогано для розвитку. Ярмарковий рух (це завжди мало місце, треба допомогти підприємцям це ще більше розвинути, і не просто базар, а галузеві агро-ярмарки раз на півроку), обслуговування аграріїв (усі види послуг від механізації до юридичної, від постачання до вивезення продукції) - допомога влади усім, хто входить у цей бізнес. "Колгоспний" базар треба реконструювати під зручний міський щоденний торгівельний комплекс, але перш - облаштувати. На Земляка залишити тільки певні види торгівлі "не харчової" групи,  у тих точках, що вже облаштовано, та зменшити навантаження на вулицю. Розвивати регіональний ярмаковий агро-центр по вул. Довженка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up