Сало в павільйоні 220 вам за 180 дамо. Як ринкові хитруни заробляють на нас гроші

Сало в павільйоні 220 вам за 180 дамо. Як ринкові хитруни заробляють на нас гроші
Фото з архіву газети
  • Що по чому? Якщо трохи впали ціни на крупи, червоний буряк і капусту, то на помідори, огірки, морожену рибу та курячі яйця знов поповзли доверху.
  • До вашої уваги традиційний огляд цін на ринку 

Цього разу ми цікавилися цінами на «хитрому базарчику» і в АТБ. На «кругу» базарчик працює у вихідні і тільки в гарну погоду. В день нашого моніторингу цін падав дощ, тож на «кругу» стояло дві півторачки молока, а продавець молочки був десь в укритті. Був малолюдний базарчик і на ПРБ. Там в основному торгують молочкою та м’ясом. Тут за нашими спостереженнями ціни мало відрізняються від цін на вулиці Василя Земляка. 

На «хитрому базарчику», що біля ринку «Хлібодар», впало у вічі, що практично за одну ніч зросли в ціні баклажани і помідори. Сині стрибнули в ціні з 45 гривень на 70, а помідори з 15 на 50 гривень за кілограм. Такий стрибок цін пояснили самі городники.

 — Помідори закінчуються. Після рясних дощів помідори пропали, а підприємці через те, що помідори були в людей, їх для продажу не завозили. От ціна на них пішла доверху, — резюмували місцеві овочівники. 

Відео дня

— Городина — це сезонний продукт. Є в людей багато овочів — ціна падає, тому що їх треба продати. Коли овочів на ринку мало — ціна на продукцію зростає, — каже козятинчанин Дмитро. — Не нас потрібно питати, чого подорожчали помідори, а тих, хто під час війни за відкати підняв ціни на продукти харчування. Тільки ви ж цього не напишите, тому що влада і вам якусь кістку кине. А ви «чого помідори подорожчали» —  обурився не на жарт пан Дмитро. — Якби м’ясо було 50, то помідори були б 5 чи 3 гривні за кіло, — підрахував козятинчанин.

Щодо інших овочів, то червоний буряк можна було купити від 8 до 12 гривень за кілограм. Морква — 30 гривень, цибуля від 28 до 35 гривень, капуста білокачанна — 17 гривень, кабачки — 18 гривень, болгарський перець від 45 до 80 гривень за кілограм.

Крупи трохи подешевшали. Найпоширенішу гречку ми знайшли за 59 гривень за кілограм. На 12 гривень дорожче коштує кілограм гречки у АТБ. На «хитрому базарчику» за гречку правили майже 60 гривень за кілограм. Рис і булгур по 50, пшоно — 20 гривень за кілограм.

Ціни на свинину і яловичину не змінилися. Кілограм гарного сала продавали по 150–180 гривень за кілограм. Біля одного з лотків нас запросили купити найдешевше сало на ринку. 

— То скільки коштує таке сало? 

—  Дамо по — 180

— Так хіба це найдешевше сало на ринку?

— Ви ідіть до павільйону і переконаєтеся, що там продають сало по 220 гривень за кілограм, — переконував продавець. 

Ми зайшли в павільйон і переконалися, що сало там продають по 150-180 гривень за кілограм. 

Риби був великий вибір: гарний карась і товстолоб — 50, щука — 80, короп — 85 гривень за кілограм. У великому асортименті свіжоморожена риба: салака — 65, хребти лосося 85, хамса — 100, оселедець— 130, хек молочний — 140, скумбрія, сом морський — 150, морський окунь — 200, філе хека — 270,  сьомга — 420 гривень за кілограм.

Ціна на молочну продукцію від початку повномасштабного російського вторгнення  не мінялася. Півторачка молока коштує 30 гривень. Ті молочниці, що під дощем сильно намокли, віддавали півторачку за 25 гривень. Сепараторна сметана — 90 гривень за півлітра. Сир коров’ячий 100–120 гривень за кілограм. Масло домашнє — 300 гривень за кілограм. У магазинах масло упаковка 180-200 грамів — 58–72 гривні.

Темпи здорожчання курячих яєць навіть трохи лякають мешканців нашого міста — 33 гривні за десяток яєць другої категорії, це ті яйця, які, як правило, продають з машини. 40 гривень за десяток яєць першого гатунку і 45 гривень за десяток відбірних яєць. За яйця від домашньої курки правлять 50 гривень за десяток.

М’ясо птиці на «хитрому» базарчику: філе курки від 113 до 130 гривень за кілограм.

Читайте також:

Соціальна допомога, пенсії, умови кредитних зобов'язань: у ЦНАПі консультували переселенців

Брали проби води з водогонів в області та вимірювали радіаційний фон: результати досліджень за тиждень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юрій Подолець

    А почім картопля?
  • Олксандр Заболотний

    Вінниця сало з маленькою прослойкою мяса в павільйоні 21 числа , 300 грн за кл.
  • Валя Кравчук

    А свинина і яловичина, скільки коштує???
  • Ирина Омельяненко

    САМА ЛІЧНО КУПЛЯЛА САЛО В ПАВІЛЬЙОНІ  ПО 220 ГРН !!!!

    Читач30 reply Ирина Омельяненко

    Вас розвели.

keyboard_arrow_up