Щоб провести теплоаудит помешкання...

Щоб провести теплоаудит помешкання...

Читачі хочуть знати, як виміряти втрату тепла з оселі

Багато наших читачів цікавляться темою зниження рівня теплових втрат і надходжень тепла через зовнішні конструкції будівельних споруд. Відомо, що загальні втрати теплової енергії в приміщеннях (квартира, будинок і т.п.) можуть досягати 40 відсотків. Зате відсутність подібних втрат дозволяє значно знизити енергоспоживання. Попередити або ліквідувати різного роду втрати тепла можна, якщо провести якісний теплоаудит приміщення.

Більшість теплових втрат будівлі непомітні неозброєним оком. Виявляють вони себе лише в підвищених витратах на опалення, про які ви, зазвичай, не підозрюєте.

Зайві теплові втрати з'являються в результаті неправильного використання опалювальних приладів, дефектів або інших конструктивних особливостей будівлі.

Відео дня

 

Існує таке поняття, як теплоаудит

Він проводиться за допомогою спеціального приладу — тепловізора, який дозволяє зафіксувати розподіл теплових полів на обстежуваних конструкціях. Тепловізор виявляє випромінювання в інфрачервоному діапазоні електромагнітного спектру (900-14000 нанометрів). Він дозволяє бачити теплове випромінювання навколишніх об'єктів, незалежно від освітленості. Вимірює температуру в будь-якій точці поверхні об'єкта з великою точністю.

На основі отриманої інформації складається термограмма, що представляє собою карту теплових полів.

У процесі тепловізійного обстеження здійснюється неруйнівний контроль якості ізолюючих і герметизуючих матеріалів. Визначаються ділянки з підвищеним витоком тепла, неправильність функціонування опалювальних систем, систем охолодження, обігріву та кондиціонування повітря. Ремонтуючи дефектні ділянки, можна з легкістю зберегти тепло.

Вартість хорошого тепловізора — від 3000 доларів.

 

Коли виходить тепло

— Тепловізійна зйомка — це метод, за допомогою якого ми можемо знайти проблемні місця в кожному помешканні, — говорить директор київської компанії “SVN Energy” Петро Галабіцький. — Це технологічний процес, який вимагає підтримання деяких параметрів. За фактом - єдиним таким параметром є різниця температур. Тобто, тепловізійну зйомку оптимально проводити, коли різниця між внутрішньою температурою всередині приміщення і зовнішньою становить 15-20 градусів. Наприклад, на дворі 0 градусів, а в приміщенні 20. Це пов’язано з тим, що йде тепловий потік. Якщо, наприклад, є нещільності у вікнах чи погано утеплена будівля, то тепло буде виходити. Таким чином підтримується різниця температур. Проблемне місце відображається у звіті.

За словами пана Галабіцького, вартість послуг залежить від параметрів. Перший — це квартири (1,2,3-кімнатні і більше). Наступний параметр — тепловізійна зйомка. Буває, коли спеціаліст виїжджає на місце і проводить обстеження тепловізором. А потім просто розповідає та показує замовнику всі нюанси. Або коли спеціаліст приїжджає, обстежує і формує звіт для замовника. У нього входять дві фотографії — термографічна і видима.

Ціновий діапазон послуг від 600 до 1000 грн для квартир. Для будинків та котеджів вартість залежить від квадратури. Усе що менше 100 кв. м — 700 грн, від 100 до 200 кв. м — 900, більше 200 квадратів  — від 1000 грн.

Спеціалісти виїжджають в інші міста, якщо мають великі замовлення (від 10 квартир чи будинків). Тоді до вартості тепловізійної зйомки додають 100 грн.

Від редакції: на прохання наших читачі, публікуємо адресу однієї з фірм, яка здійснює теплоаудит:  м Київ, вул. Гайдара, 50б. Тел. (044) 277-36-11, 068-62-77-375, 050-31-84- 387.

   

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up