Як оформити субсидію через застосунок Дія: підготували покрокову інструкцію

Як оформити субсидію через застосунок Дія: підготували покрокову інструкцію
  • Цьогоріч опалювальний сезон обіцяє бути непростим. Тож, аби пройти його без проблем, українцям радять заздалегідь подбати про утеплення власної оселі.
  • А людям, які мають право на субсидію, більше не доведеться годинами стояти у чергах на оформлення. Адже це можна швидко й комфортно зробити вдома самостійно через застосунок Дія.

Для оформлення субсидії в Дії перш за все слід авторизуватися на порталі diia.gov.ua. Це можна зробити за допомогою електронного підпису або BankID.

Далі слід обирати в меню Послуги розділ Пенсії, пільги та допомога.

Відео дня

Далі обираємо пункт Заява на призначення житлових субсидій в електронній формі. Після цього слід заповнити заяву на субсидію.

У заяві зазначити адресу, за якою хочемо отримати субсидію; чи маємо заборгованість за комунальні послуги; обираємо, на які саме ЖКП нам потрібна пільга (можна обрати кілька).

Потім треба вказати номер особистого рахунку та назву організації, яка надає послугу, чи є лічильники, а також інформацію про доходи усіх членів домогосподарства, які фактично проживають за зазначеною адресою, окрім тих, інформація про яких є в держреєстрах.

Обрати спосіб отримання субсидії.

З двох запропонованих варіантів – на банківську картку чи на відділення Укрпошти – обираємо найзручніший.

Завантажити скани чи фото документів у разі потреби.

Це може бути довідка про доходи, інформація про які відсутня в податковій та Пенсійному фонді, договір оренди квартири або ж, наприклад, документи, які підтверджують перебування особи в складних життєвих обставинах, тощо.

Перевірити правильність даних, поставити електронний підпис та надіслати.

Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. У разі, якщо знадобляться додаткові дані, має прийти сповіщення.

Наголошують — заяву можуть розглядати впродовж місяця.

Субсидія на більшість комунальних послуг продовжуватиметься автоматично, якщо у вас протягом року нічого не змінюється.

Читайте також:

Оплата комунальних послуг і не тільки: про консультаційні пункти Козятинського бюро правової допомоги

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up