Яку зарплату пропонують роботодавці

Яку зарплату пропонують роботодавці
  • Скільки можна заробити у Козятині — відповідь на це питання шукали наші журналісти.
  • Ми проаналізували вакансії, аби вирахувати середню зарплату по місту.
  • А ще порівняли середню заробітну плату у Козятині та сусідніх з нами Хмільнику й Калинівці

За інформацією Головного управління статистики у Вінницькій області, минулого року середня заробітна плата на Вінниччині становила 12,5 тисячі гривень. При цьому найвища середня зарплата у тих, хто працює у фінансовій галузі та страховій діяльності — 17,3 тисячі гривень. Натомість, найнижча у тих, хто працює у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку — 8,6 тисячі гривень. Такі дані управління статистики наводить станом на січень.

Ми, у свою чергу, вирішили порахувати, яку середню заробітну плату пропонують роботодавці конкретно у Козятині. Для цього скористалися двома ресусами — сайтом пошуку роботи work.ua та Державного центру зайнятості. На запит «Козятин» нам видало цілу низку вакансій, втім, у деяких із тих, що розміщені на work.ua, не вказали заробітну плату, тож ці позиції ми не враховували.

За нашими розрахунками, середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці у Козятині, становить 8 810-9 834 гривні. Такі дані ми отримали, порахувавши середнє арифметичне: додали усі пропозиції і поділили отриману суму на кількість цих пропозицій.

Відео дня

Найнижча зарплата, яку готові платити роботодавці — 6 700 гривень. Стільки грошей пропонують за роботу водія, швачки, прибирання та утримання будинків і прилеглої території, продавця та кухаря. Найвищий заробіток може отримати лікар сімейної медицини, щоправда, у Глухівцях — 27 тисяч гривень за місяць.

Тепер подивимося, де заробляють більше — у Козятині, Калинівці чи Хмільнику. Скориставшись тими самими ресурсами, ми вирахували середню зарплату, яку пропонують роботодавці у наших сусідів. Почнемо з Калинівки. Там за місяць можна заробити 10 663-13 457 гривень. Як бачимо, це більше, ніж у нашому місті.

Що цікаво, найнижча зарплата у Калинівці точно така сама, що і в нас — 6 700. Стільки за місяць можуть отримати водій, прибиральник, технолог, двірник. Натомість найдорожча вакансія у Калинівці — інженер-технолог. За місяць на цій посаді можна заробити від 15 до 45 тисяч гривень.

Середня заробітна плата у Хмільнику становить 11 131-11 512 гривень. Це теж більше, ніж у Козятині, але не набагато більше, ніж у Калинівці.

Найнижча заробітна плата у нашому районному центрі теж 6 700 гривень. Стільки за місяць пропонують платити бетоняру, робітнику з благоустрою, документознавцю, офіціанту, листоноші, охоронцю та слюсарю-сантехніку. Натомість найбільша зарплата, яку готові платити роботодавці — 20-25 тисяч гривень. Стільки за місяць може заробити тракторист.

Детальніше про заробітні плати, які пропонують роботодавці у різних сферах для Козятина, читайте у нашій таблиці.

 

Читайте також:

ТОП-10 найбільш високооплачуваних вакансій області

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Весна Весна

    На залізниці у Козятині 6 500
  • Оксана Ясинская

    Де ви бачили 6 700 зарплати в козятині на жд дорозі прибиральниці 5000 получають ніхто тої мінімалки не отримує

keyboard_arrow_up